Ομιλίες στο Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ

Την προηγούμενη Τετάρτη, 16 Απριλίου 2011, η «Δίοδος» ΑμΚΕ πραγματοποίησε στον χώρο του Κέντρου Ημέρας για την Προώθηση της Ψυχικής Υγείας Κ.Η.Π.Ο.Σ. (Μεταμορφώσεως 23α, Βόλος), ομιλία με θέμα «Από την Θλίψη στην Κατάθλιψη» με ομιλήτρια την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Τσιντζήρα. Η ομιλία έλαβε χώρα στα πλαίσια της προσπάθειας για ενημέρωση της κοινότητας του Βόλου σχετικά με θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των φόβων που συνοδεύουν την συγκεκριμένη προβληματική.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η Κα Τσιντζήρα αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονταν με τις αιτίες, την πορεία και τη θεραπεία της Μείζονος Κατάθλιψης, μιας συναισθηματικής διαταραχής που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να εκδηλώνεται όλο και πιο συχνά στον σύγχρονο κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διάκριση μεταξύ της Κατάθλιψης και των φυσιολογικών αντιδράσεων θλίψης ή/και πένθους που συχνά συγχέονται με την παραπάνω διαταραχή. Σημαντική ήταν η συμμετοχή των παρευρισκομένων που με προτροπή της ομιλήτριας και μέσα από την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, κλινικών περιπτώσεων και ασκήσεων διαχωρισμού των συναισθημάτων, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική ιδέα γύρω από την κλινική εικόνα της Κατάθλιψης, να θέσουν ερωτήσεις και να εκφράσουν προσωπικές απόψεις και εμπειρίες. Η παρουσία τους αποτελεί για το προσωπικό και τα μέλη του Κ.Η.Π.Ο.Σ. ένδειξη της ανάγκης που υπάρχει στην κοινότητα της πόλης μας για ενημέρωση πάνω σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας και κίνητρο να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και με νέες δράσεις.

Για τον επόμενο μήνα, 18 Μαΐου 2011, είναι προγραμματισμένη η ομιλία της Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας Παναγιώτας Ποτουρίδου με τίτλο «Διαχείριση Άγχους- Βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης». Υπενθυμίζουμε, ότι οι ομιλίες που πραγματοποιούνται 18:00-21:00 στο χώρο του Κ.Η.Π.Ο.Σ. είναι ανοιχτές για το κοινό και η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν. Για περαιτέρω ενημέρωση παρακαλείστε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ. 24210-31993 καθημερινά από τις 9π.μ. μέχρι και τις 3μμ.