ΝΟΡΜΑ-L/N

Πρόκειται για ψυχογράφημα του δημοσιογράφου Χρήστου Νικολόπουλου, σχετικά με ένα αγόρι που βιώνει μια σχέση εξάρτησης με τη μητέρα του. Βασισμένο στο «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, πενήντα χρόνια μετά, δεν πρόκειται για θεατρική διασκευή -μεταφορά της ταινίας.

Με σημείο αναφοράς τη «συνάντηση» στο δωμάτιο απομόνωσης του «υγιούς» δόκτορος Simon με τον «ασθενή» Norman Bates (συνάντηση που δεν βλέπουμε ποτέ στην ταινία) λίγο πριν από το φινάλε του «Psycho», το έργο «Norma-L/N» κινείται στο σήμερα, «παράλληλα» με τον άξονα της ιστορίας της ταινίας.

Στις 66 εικόνες του «φωτογραφίζει» την ψυχοσύνθεση ενός Αγοριού «εγκλεισμένου»-εγκλωβισμένου σε σχέση εξάρτησης από τη Μητέρα (με δεδομένο το οιδιπόδειο σύμπλεγμα) και θέτει το ερώτημα της «ενηλικίωσης» και της «απόστασης» ή μη ανάμεσα στο Αγόρι της ιστορίας και έναν Άνδρα αλλά και ανάμεσα στη Μητέρα αυτή και μία Μητέρα.
Μέσα από τη γρήγορη εναλλαγή δράσεων και συναισθημάτων, ο θεατής «βλέπει» δύο πρόσωπα. Ένα Αγόρι. Μια Μητέρα. Έναν Άνδρα. Όχι, δεν πρόκειται για λάθος. Εσκεμμένα υπάρχει η αριθμητική αναντιστοιχία προσώπων και ηρώων.

Το έργο «Norma-L/N» περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Χρήστου Νικολόπουλου Fragile – Ένα δίπτυχο για το θέατρο.
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Μάξιμος Μουμούρης
Βοηθός σκηνοθέτης – Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Εικαστική επιμέλεια: Γκάι Στεφάνου, Μαρία Λάππα
Επιμέλεια κοστουμιών: Γκάι Στεφάνου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Pro4-Μανόλης Σάρδης
Πρωταγωνιστεί o Μάξιμος Μουμούρης
Συμμετέχει ο Χρήστος Νικολόπουλος 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: 104-1 Κέντρο Λόγου και Τέχνης
Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια
Τηλ.: 2103826185
Ημερομηνίες: 09/12/2010 έως 30/01/2011
Παραστάσεις: Βραδ: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ.
Εισιτήριο: 15 €
Διάρκεια: 70′