«Νεώτερα δεδομένα στην προώθηση της ψυχικής υγείας»

νεώτερα δεδομένα στην προώθηση της ψυχικής υγείαςΜε ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη διημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα στην προώθηση της ψυχικής υγείας» που διοργανώνεται από τις Α’ & Β’ Ψυχιατρικές Κλινικές του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί από 18-19 Οκτωβρίου 2013 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα της διοργάνωσης της διημερίδας γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας χαλαρής κουβέντας μεταξύ δύο φίλων τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία πολύ σύντομα κατέληξε στη μορφοποίηση του γενικού πλαισίου της διημερίδας που έχει ως σκοπό την παρουσίαση και συζήτηση νεότερων δεδομένων που συμβάλλουν στην προώθηση της ψυχικής υγείας.

Ο στόχος μας είναι να έχει η διημερίδα διεπιστημονικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή ως ομιλητών και άλλων επαγγελματιών ψυχικής υγείας πλην των ψυχιάτρων, έτσι ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση και η θεματική της να αποτελέσει το πλαίσιο κοινού ενδιαφέροντος και σύγκλισης του κλάδου της ψυχιατρικής και άλλων επιστημών που ασχολούνται με την ψυχική υγεία. Πάνω από όλα όμως, θεωρούμε ότι η αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνη μεταξύ των διαφόρων επαγγελματιών ψυχικής υγείας αποτελεί μια ανάγκη που απαιτεί συνεχή επικαιροποίηση.

Η επιλογή των θεματικών ενοτήτων έγινε προσεκτικά ούτως ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο. Έτσι η διημερίδα απαρτίζεται από στρογγυλές τράπεζες με θεματολογία: την κλινική ψυχιατρική και ψυχολογία, τις ψυχοθεραπείες, την ψυχοφαρμακολογία, τη συμβουλευτική-διασυνδετική ψυχιατρική, την ψυχογηριατρική και τη νευροψυχολογία.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από τους αποχωρήσαντες Διευθυντές των δύο κλινικών, τους Ομότιμους Καθηγητές Αθανάσιο Καράβατο και Ιωάννη Γκιουζέπα, τους οποίους θα θέλαμε και να τιμήσουμε με τη διοργάνωση της διημερίδας αυτής. Αναμένουμε τη συμμετοχή σας, λοιπόν, στη διημερίδα του Οκτωβρίου για τα «Νεώτερα δεδομένα στην προώθηση της ψυχικής υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΔΩ:
http://www.mentalhealthauth.gr/

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

H εγγραφή είναι δωρεάν

Παράκληση οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την online φόρμα λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων
Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ