Νέος κύκλος ομιλιών ψυχολογίας 2015

Psy-che_mΣχέσεις, αυτογνωσία, συναισθήματα, διλήμματα, ερωτήματα, άγχη και φόβοι είναι μερικά μόνο από τα θέματα που εξερευνούμε στις βιωματικές ομιλίες μας.

Η «Ψ-Χ» συνεχίζει για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη διοργάνωση ομιλιών με θέματα ψυχολογίας κι εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το φιλόξενο βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101, Αθήνα).

Εισηγητές των ομιλιών είναι αξιόλογοι επιστήμονες στο χώρο της ψυχικής υγείας, οι οποίοι διακρίνονται για την ξεχωριστή ματιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγισή τους στον Άνθρωπο.
Μετά το τέλος της παρακολούθησης παρέχονται βεβαιώσεις.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – Πραγματοποιήστε τους στόχους της νέας χρονιάς!
8 ΜΑΡΤΙΟΥ – Μαζί ή μόνοι;
29 ΜΑΡΤΙΟΥ –  Ξαναμπείτε δυναμικά στην αγορά εργασίας

Λίγα λόγια για την Ψ-Χ

Ψυχή: (από το ψύχω= φυσώ) η κινητήρια δύναμη κάθε ζωντανού οργανισμού
Ψυχολογία: (
από το ψυχή + λόγος) η επιστήμη που ερευνά, μελετά και ερμηνεύει τα ψυχικά φαινόμενα του ανθρώπου
Ψυχαγωγία: (
από το ψυχή + αγωγή) ανατροφή, μόρφωση της ψυχής. Η ευχαρίστηση της ψυχής.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην αγωγή της ψυχής, με την έννοια του εξευγενισμού της. Στον πολιτισμό μας η ψυχαγωγία έχει συνδεθεί με τη διασκέδαση, όμως η έννοια αυτή απέχει πολύ από το πραγματικό νόημα της αγωγής της ψυχής.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή του ανθρώπου σε έργα της επιστήμης της ψυχολογίας και του πολιτισμού, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αισθητική προσέγγιση. Βλέπουμε τον άνθρωπο ως ενιαίο σύνολο ψυχής, νου, σώματος και σκοπός μας είναι η ανάταση και η αρμονία αυτού του συνόλου, μέσα από προτάσεις για μια ποιοτικότερη ζωή, γεμάτη νόημα.

Η επιχείρησή μας παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας: σεμινάρια κι ομιλίες ψυχολογίας, εργαστήρια θεραπευτικής γραφής κι εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ψυχο-γραφήματα» (www.psychografimata.com). Οι περισσότερες υπηρεσίες παρέχονται και on line για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης από κοντά. 

Σας περιμένουμε στις ομιλίες μας να γνωριστούμε και να γίνουμε συνοδοιπόροι σε ταξίδια με την Ψυ-Χη μας!

Περισσότερα δείτε στην ιστοσελίδα μας:
www.psy-che.gr

enastron_logo