«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» – Δημιουργώντας “γεφύρια” για ν’ ανοίξουμε “μονοπάτια”

23/4/2013
«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»
Δημιουργώντας ‘γεφύρια’ για ν’ ανοίξουμε ‘μονοπάτια’

Μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες, το άτομο καθηλώνεται και δεν ξέρει που να πάει, πια κατεύθυνση να ακολουθήσει. Η ματαίωση, ο φόβος, η ανημποριά, η μοναξιά και ο θυμός διακατέχουν τον ψυχισμό μας και δεν μας αφήνουν να κάνουμε βήματα μπροστά. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όταν νιώθουμε ότι έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού είναι πρωταρχικής σημασίας το άτομο να επιστρατεύσει ότι ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις διαθέτει προκειμένου να κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται για να βγει από το αδιέξοδο.

Μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της ομάδας, Θα αναγνωρίσουμε και θα επεξεργαστούμε τα συναισθήματα που αναδύονται και θα δουλέψουμε συμβολικά τους προσωπικούς μας γκρεμούς και ρέματα που προκύπτουν σε μια τόσο αβέβαιη περίοδο. Με εργαλεία την καθοδηγούμενη φαντασία, τη δημιουργική δουλειά με αντικείμενα και τη χρήση θεραπευτικών καρτών οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να αναζητήσουν τα εφόδια που διαθέτουν για να φτιάξουν τις δικές τους διεξόδους, τα προσωπικά τους ‘γεφύρια’ που θ’ανοίξουν …’μονοπάτια’.

—————

Η Αταλάντη Απέργη είναι Κοινωνιολόγος (ΒΑ) Θεατρολόγος (ΜΑ) και Δραματοθεραπεύτρια. Σπούδασε στην Αγγλία στο Sussex University, στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. Συνέχισε την μετεκπαίδευσή της με τετραετή κύκλο σπουδών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα» και έχει ολοκλήρωσει διετές μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στο ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τις σεξουαλικές διαταραχές.

Έχει δουλέψει στο θέατρο στο Λονδίνο και την Αθήνα ως βοηθός σκηνοθέτη και θεατρολόγος, καθώς και στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια εκδόσεων και την οργάνωση συνεδρίων. Υπήρξε ερευνήτρια για την έκθεση -αφιέρωμα στο έργο του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Κ. Α.Δοξιάδη, Η Οικιστική του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και η Αρχιτεκτονική της Εντοπίας Μουσείο Μπενάκη (2006-2007) και το βιβλίο Κωνσταντίνος Δοξιάδης : Ζωή και Έργα, Εκδόσεις Ίκαρος, 2006.

Ως δραματοθεραπεύτρια έχει δουλέψει με εφήβους κι ενήλικες, έχει συντονίσει ομάδες με ηλικιωμένους, άτομα με νοητική στέρηση, μετανάστες, κακοποιημένες γυναίκες, ψυχικά ασθενείς και ομάδες εξαρτημένων. Περάν της κλινικής εμπειρίας που διαθέτει, έχει συνεργαστεί στον τομέα της εκπαίδευσης με το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Ελληναμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος συντονίζοντας κύκλους βιωματικών σεμιναρίων.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του EAP (European Association Psychotherapy) μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, του British Association of Dramatherapists (ΒΑDth), της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ), και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Τόπος διεξαγωγής : Μητσαίων 5-7 , Ακρόπολη (5′ από το μετρό Ακρόπολη)
‘Ωρα: 19:00 – 21:30
Διάρκεια: 2½ ώρες
Τιμή: Για ένα ( 25 ευρώ- 20 για φοιτητές)

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Αντικαταβολή μέσω ACS
Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
Με πιστωτική κάρτα σε 3 άτοκες δόσεις
Με χρήση της υπηρεσίας Pay pal
Μετρητά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο τηλέφωνο: 210-3608008
Στο e-mail: kondyli.workshops@gmail.com

http://www.kondyli.gr/ergastiria/psixologia