Μια ιστοσελίδα χαμογελά

Έξι μήνες από την επίσημη έναρξη του πρώτου ελληνικού διαδικτυακού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και με την καθημερινή ανταπόκρισή σας καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια γερή βάση ενός αξιόπιστου κι έγκυρου διαδικτυακού τόπου ενημέρωσης.

Ξεκινήσαμε «tabula rasa» και αρχίσαμε να τη γεμίζουμε χαμογελώντας αισιόδοξα. Η «λευκή ιστοσελίδα» μας άρχισε να γεμίζει με νέα, έρευνες, άρθρα, ενημερώσεις, απόψεις, σκέψεις, σχόλια γύρω από το χώρο της επιστήμης της ψυχολογίας. Η καθημερινή ανανέωση του περιεχομένου μάς έχει κατατάξει πολύ υψηλά στην προτίμηση και την επισκεψιμότητα του αναγνωστικού κοινού. Ένα κοινό που αποτελείται όχι μόνο από επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας, αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την επιστήμη της ψυχολογίας.

Μέσα σε δύσκολες συγκυρίες ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας χειμώνα, συνεχίζουμε την άνοιξη προσπερνώντας όλες τις σκοπέλους κι οδεύουμε προς το καλοκαίρι με αισιοδοξία.

Αισιοδοξία: μια λέξη που τελευταία ακούμε ή χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο, μέσα σ’ ένα γενικότερο κλίμα κατήφειας και απογοήτευσης. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε πράγματα που μας γεμίζουν με αισιοδοξία, πόσο μάλιστα ειδήσεις, όμως αν ψάξουμε πέρα από τις λέξεις «οικονομία», «χρήμα» κι «ανεργία» ίσως βρούμε κάποιες άλλες ξεχασμένες από την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε στη χώρα μας. Στα «Ψυχο-γραφήματα» η καταστροφολογία δεν έχει θέση – ως οπτιμιστές θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε πρώτα για τα καλά νέα.

Ο Βρετανός ηγέτης, Ουίνστον Τσόρτσιλ έλεγε ότι ο απαισιόδοξος βλέπει τη δυσκολία σε κάθε ευκαιρία, ενώ ο αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία. Το πρώτο στοίχημα ήταν να μας μάθετε. Το κερδίσαμε. Το δεύτερο είναι να παραμείνουμε υψηλά στην προτίμησή σας και να βελτιώνουμε συνεχώς το περιεχόμενο. Εμείς απ’ την πλευρά μας υποσχόμαστε για την επιδίωξη του άριστου.

Συνεχίστε μαζί μας το ταξίδι. Εμείς θα είμαστε καθημερινά εδώ, με νέα αισιόδοξα άρθρα και συνεργασίες από τον υπέροχο κόσμο της ψυχολογίας. Μας καλωσορίσατε με χαμόγελο. Η ομάδα του «Ψυχο-γραφήματα» σας το ανταποδίδει. Όλοι χρωστάμε σε όλους ένα χαμόγελο.

 

Δήμητρα Διδαγγέλου
Δημοσιογράφος- Ψυχολόγος