Μαθαίνω Περισσότερα για το Στρες

mathaino perissotera gia to stress_IΕισηγήτρια: Ελένη Ταρναρά, Κλινική Ψυχολόγος, MSc, MBPS

Τα «Ψυχο-γραφήματα» συνεχίζουν τον επιτυχημένο κύκλο ομιλιών σε συνεργασία με το Myrtillo!

Ο όρος στρες (stress) προέρχεται από το λατινικό ρήμα stringere που σημαίνει συμπιέζω, σφίγγω. Σήμερα, λέγοντας «Στρες» αναφερόμαστε σε διαφορετικές καταστάσεις ή γεγονότα που μας προκαλούν αγωνία, θυμό, ένταση, ανησυχία και έντονο προβληματισμό, που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα εξερευνηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Τι γίνεται, όμως, όταν αισθανόμαστε ότι το στρες μας πιέζει όλο και περισσότερο;
  • Τι ακριβώς είναι το Σύστημα του στρες και πώς δρα στον οργανισμό μας;
  • Πώς επηρεάζει τη ζωή μας;
  • Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Myrtillo και μπορείτε να τη συνδυάσετε πίνοντας καφέ με την παρέα σας.

Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο για όποιον επιθυμεί να δουλέψει περισσότερο πάνω σε θέματα στρες.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017
«Ενισχύω τη Διεκδικητικότητά Μου, Μειώνω στο Στρες»

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Ελένη Ταρναρά είναι κλινική ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτος (First Class Hons) του Tμήματος Ψυχολογίας του Aνοιχτού Βρετανικού Πανεπιστημίου, με έδρα το Λονδίνο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Surrey καθώς και πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Έχει ειδικευτεί στην εφαρμογή του Γνωστικού-Συμπεριφορικού Μοντέλου θεραπείας και στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα ειδίκευσης σε τεχνικές και μεθόδους Διαχείρισης του Άγχους (International Stress Management Association – ISMA). Έλαβε ειδική εκπαίδευση στο Royal United Hospital στο Bath (UK) και στο τμήμα Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μασσαχουσέτης πάνω στη θεραπεία αγχωδών εκφράσεων. Είναι σήμερα πιστοποιημένο μέλος, επόπτρια και επιστημονική συνεργάτης του Διεθνούς Οργανισμού Διαχείρισης Στρες (Αρ. M2308), και του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (BPS).

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη και βασική εισηγήτρια του προγράμματος Διαχείρισης Άγχους FIGHTSTRESS© με πολλαπλές δράσεις στον τομέα Διαχείρισης Άγχους, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια ομάδων, εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και εταιριών, καθώς και δημιουργία ψυχοβοηθητικών οπτικοακουστικών μέσων.

Είναι ιδρύτρια του Κέντρου Συναισθηματικής Διαχείρισης  και στην ψυχοθεραπευτική της δράση λειτουργεί με βάση μια νέα εμπλουτισμένη μορφή Συστημικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας, που ονομάζεται SANESystem Attachment Narrative Encephalon®, μέσω της εκπαίδευσης στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας «Λόγω Ψυχής».

Έχει ειδικευτεί στη Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών) και είναι κάτοχος πολλαπλών πιστοποιήσεων Κλινικών και Νευροψυχολογικών Διαγνώσεων.

Διατελεί επιστημονική συνεργάτης της «Ογκολογικής Θεραπευτικής Συνεργασίας» (Επικεφαλής: Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ) με αντικείμενο την έρευνα και υποστήριξη ατόμων με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.

mathaino perissotera gia to stress_II

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνία: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ώρα: 17:00- 18:30
Χώρος: Myrtillo café (καφέ, εργαστήρι, κέντρο τέχνης & λόγου)

Διεύθυνση: Πάρκο ΚΑΠΑΨ, οδός Τριφυλλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι
10’ από το σταθμό Πανόρμου του μετρό

Κόστος: 5 ευρώ μαζί με καφέ– όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Myrtillo, στο οποίο εργάζονται άτομα από ευπαθείς ομάδες

Τηλ. για πληροφορίες & κρατήσεις: 693 2653530, Καλλιόπη Κεραμιδά
email: seminaria@psy-che.gr

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό απαιτείται κράτηση εγκαίρως.

Διοργάνωση

Psychografimata_logo_NEW

 

 

 

 

 

psy-che (2)