Η Θεραπευτική Ιππασία στην Ελλάδα

Στιγιμιότυπο από θεραπευτική συνεδρία ιππασίας
Στιγιμιότυπο από θεραπευτική συνεδρία ιππασίας

Η Θεραπευτική Ιππασία είναι μία δραστηριότητα, η οποία είναι σχεδιασμένη, για να βελτιώνει την υγεία και την ζωή των ατόμων με φυσική, συναισθηματική ή νοητική βλάβη.

Ο τίτλος «Θεραπευτική Ιππασία για άτομα με αναπηρία» περιγράφει προγράμματα, τα οποία αποτελούνται από θεραπευτικές συνεδρίες ιππασίας, ιπποθεραπεία και ιππασία ως άθλημα.  Οι κύριες ενδείξεις της Θεραπευτικής Ιππασίας αναφέρονται σε μια μεγάλη λίστα από νευρολογικές και ορθοπεδικές καταστάσεις, καθώς επίσης και σε μαθησιακές δυσκολίες και νοητική υστέρηση.

Σκοπός του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ) είναι η μη κερδοσκοπική, φιλανθρωπική προσφορά δυνατοτήτων, ευκαιριών και μέσων για  ιππασία από αναπήρους, κυρίως παιδιά, καθώς επίσης και η εφαρμογή της ιππασίας ως θεραπευτικό μέσο.

Ο ΣΘΙΕ βασίζεται στην εθελοντική προσφορά  και στηρίζεται οικονομικά στις συνδρομές των μελών του και σε χορηγίες.

Τα έξοδα οργάνωσης και λειτουργίας του Συνδέσμου, ο εξοπλισμός και η φροντίδα των αλόγων, καθώς και η επιμόρφωση των βοηθών κι εκπαιδευτών, είναι μερικά μόνο από τα κόστη που σε καθημερινή βάση, καλείται να καλύψει ο ΣΘΙΕ, προκειμένου να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ενισχύσουν την ποιότητα ζωής τους.

Είναι σημαντικό να ξέρετε πώς μπορείτε κι εσείς να τα βοηθήσετε να «καλπάσουν» μέχρι το όνειρό τους:

Ως εθελοντής βοηθός στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Με την οικονομική σας συνεισφορά. Ακόμα και ένα μικρό ποσό πιάνει τόπο!

Η ιππασία είναι διασκέδαση, αλλά αν οι ικανότητες που αποκτώνται κάνουν τη ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες πιο εύκολη και πιο ενδιαφέρουσα τότε είναι έργο ζωής.

Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας
Διεύθυνση: Π. Κανελλοπούλου 10, 11527 Γουδί, Αθήνα
Τηλ/Fax: 210 7488566
e-mail: triding@otenet.gr
www.trag.gr

Αριθμός Λογαριασμού Alpha Bank 101002101710512
Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζα Κύπρου 001000019879
Αριθμός Λογαριασμού Millennium Bank 12595817