«Η σκιά μου και εγώ»

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

3_Η Σκιά μου και εγώ_Κέντρο Τέχνης και ΨυχοθεραπείαςΣυντονίστρια: Σ. Μιχαλοπούλου, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννιόμαστε σαν μια ολότητα και ελπίζουμε να τελειώσουμε τη ζωή μας σαν μια ολότητα. Όμως κάπου στις απαρχές του δρόμου μας όταν δοκιμάσουμε κάποιο απ’ τα ζουμερά φρούτα του Δέντρου της Γνώσης[*], τα πράγματα χωρίζονται σε καλό και κακό και έτσι ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας της σκιάς. Ο εαυτός μας διχάζεται. Η ζωή μας διχάζεται, σε κοινωνικά αποδεκτά χαρακτηριστικά και σ’ εκείνα τα απορριπτέα τα σκοτεινά που πρέπει να μπούνε στην άκρη. Όμως αυτά  τα σκοτεινά και απαράδεκτα κομμάτια που έχουμε απαρνηθεί, δεν εξαφανίζονται, απλά συγκεντρώνονται στις σκιερές γωνιές της  προσωπικότητάς μας.

Δεν μπορούμε όμως να είμαστε ολόκληρα όντα αν δεν αντιληφθούμε, αποδεχτούμε και ισορροπήσουμε το εγώ μας με την Σκιά μας.

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε φως χωρίς ένα αντίστοιχο σκοτάδι. Οι Ινδοί ισορροπούν τον Βράχμα τον θεό της Δημιουργίας με τον Σίβα τον θεό της καταστροφής, ενώ ο Βίσνου κάθεται στη μέση και διατηρεί την σύνθεση των αντιθέτων. Η ισορροπία μεταξύ του φωτός και του σκότους είναι εφικτή, γιατί όλη η φύση ζει μέσα σε πολικότητες – φως και σκοτάδι, δημιουργία και καταστροφή, πάνω και κάτω, αρσενικό και θηλυκό. Οι ίδιοι βασικοί νόμοι διέπουν και την ψυχολογική μας οργάνω ση και δομή.

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής:   Σάββατο  29/03/2014  και  Κυριακή  30/03/2014

Ώρες: 10:00 – 17:00

Κόστος:  130€  100€

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 8

 

Μιχαλοπούλου Σοφία, Εικαστική Θεραπεύτρια είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Perugia και τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία καθώς και στην Gestalt Therapy. Έχει συνεργαστεί με την ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ διδάσκοντας κουκλοθέατρο, κεραμική, κατασκευές, μάσκα και σχέδιο σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, αναλαμβάνοντας παράλληλα ομάδες ως Εικ. Ψυχοθεραπεύτρια Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας

 

Κ  Ε  Ν  Τ  Ρ  Ο      Τ  Ε  Χ  Ν  Η  Σ      &      Ψ  Υ  Χ  Ο  Θ  Ε  Ρ  Α  Π  Ε  Ι  Α  Σ

                              Καλομενοπούλου 9 Ν.Ψυχικό 154-51,τηλ: 210 6710346, 2106747810 & fax,email:artpsy@otenet.gr

 


[*] Το Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού βρισκόταν στον παράδεισο μαζί με το Δέντρο της Ζωής