Η ψυχή και το μυαλό μας σε μια πρωτότυπη performance

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου “Dr Maybe Darling” με θέμα το ζήτημα της ελευθερίας της βούλησης και της λήψης των αποφάσεων.

Το εργαστήριό της «BrainTrace Lab» έχει τοποθετηθεί στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς, όπου παρουσιάζεται η performance στο κοινό, το οποίο αν επιθυμεί συμμετέχει στην έρευνα για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το «Dr. Maybe Darling»είναι μια παράσταση που συνδυάζει εικόνα, κίνηση, λόγο και τεχνολογικά μέσα και διαδραματίζεται μέσα σε μια εγκατάσταση, μία λευκή θόλο που μετατρέπεται στο εργαστήριο της Dr.Darling το ‘BrainTrace LAB’.

Στην παράσταση περιλαμβάνονται συνεντεύξεις των: Ηλία Κούβελα (Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής), Αριστείδη Μπαλτά (Καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών), Θανάση Τζαβάρα (Ψυχίατρος/Ψυχαναλυτής).

Το νέο έργο της Τζένης Αργυρίου είναι μία έρευνα που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στη Λισσαβόνα με αφορμή το πρόγραμμα ανταλλαγής καλλιτεχνών Pepinieres Europeennes pour Jeunes Artistes ΜAP XXL. Από τότε έχει συλλέξει οπτικό και ακουστικό υλικό, συνεντεύξεις, βιβλιογραφία και βιντεογραφία και έχει πειραματιστεί με τη σεναριακή απόδοση του έργου και τη σκηνική εγκατάσταση. Λόγω της φύσης του, το έργο θα βρίσκεται μια ζωή υπό εξέλιξη και θα παρουσιάζεται κάθε φορά βάση νέων δεδομένων.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αργυρίου Τζένη, Ερμηνευτικό Alter Ego: Σιάμου Σταυρούλα  Συμμετέχουν: Σιάμου Σταυρούλα, Βαρσάμη Ανδρομάχη, Κατσιώτη Λορίνα, Ηχοληψία: Νικηφόρος Αντώνης, Εικόνα – Βίντεο: Σωτηρίου Λίλα, Πρωτότυπη Μουσική και live processing: Πούλιος Γιώργος, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία: Δεληδήμος Χρήστος, Μακαρούνη Δέσποινα, Φωτισμός: Μιχόπουλος Θόδωρος

Μέχρι το τέλος των παραστάσεων στις 31 Οκτωβρίου 2010 και ώρες 10:00 έως 18:00, θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται, να επισκέπτεται δωρεάν το ‘Brain Trace Lab’ της Dr.Darling για δημιουργικό υλικό και πληροφορίες της παράστασης.

Πληροφορίες:

Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ. 3453111
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:17, 21 έως 24, 29 έως 31 Οκτωβρίου 2010, Απογευματινή στις 19:00 και βραδινή στις 20:30 (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

www.benaki.gr