Η μαγεία των παραμυθιών

tou fegariou i koriΜε αφορμή το παραμύθι της Μαρίας Σούμπερτ ‘Του φεγγαριού η κόρη’, αλλά και τις μεταφράσεις των γερμανικών παραμυθιών ‘Ποιος φοβάται το Μπαμπούλα;’, ‘Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία’, ‘Ένας πιγκουίνος στα σύννεφα’ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διάπλαση, ο Σύλλογος Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών, διοργανώνει εκδήλωση για την μαγεία και τα σύμβολα των παραμυθιών.

Θα μιλήσουν ο παιδοψυχίατρος – οικογενειακός θεραπευτής Χρήστος Ταρασίδης και η θεατρολόγος – δραματοθεραπεύτρια Μαρία Σούμπερτ.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
Ώρα: 19.30
Βιβλιοθήκη Γερμανικής Σχολής Αθηνών
(Γερμανική Σχολή Αθηνών, Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Παράδεισος Αμαρουσίου, πίσω από το εμπορικό κέντρο Avenue)

Τα παραμύθια και η αφήγησή τους δεν είναι απλώς κομμάτι της παράδοσης, ελληνικής και ξένης. Είναι ένα μέσο που κοινωνικοποιεί, που συντροφεύει στο ταξίδι για την ενηλικίωση, που εικονοποιεί τους φόβους και τις ελπίδες ενός συλλογικού ασυνειδήτου. Ο κόσμος των παραμυθιών αποδεικνύεται πολύ μικρός, με επιρροές που ξεπερνούν τα σύνορα των χωρών, ακόμα και των ηπείρων.

Και αν έχει επικρατήσει η γενικότερη αντίληψη πως τα παραμύθια απευθύνονται μονάχα σε παιδιά, τα κλασικά παραμύθια έρχονται να την ανατρέψουν. Τα παραμύθια απευθύνονται σε όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να τα διαβάσουν, να τα ‘δουν’ και να τα νιώσουν.

 

Θέσεις περιορισμένες

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τον  Σύλλογο Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Δευ., Τρ., Πε., Πα., 09.30 – 13.30) τηλεφωνικά στο 210 6106589 ή μέσω email: info@ex-dsathen.gr)