Έξοδος

Τέσσερις από τους πέντε συγγραφείς της παράστασης: Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Αλέξης Σταμάτης, Δημήτρης Γκενεράλης, Μισέλ Φάις
Τέσσερις από τους πέντε συγγραφείς της παράστασης: Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Αλέξης Σταμάτης, Δημήτρης Γκενεράλης, Μισέλ Φάις

Στο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» φέτος γίνονται ανασκαφές. Πέντε σκηνοθέτες προσκαλούν 5 σημαντικούς νεοέλληνες συγγραφείς να ανασύρουν θησαυρούς της αρχαίας τραγωδίας και να τους αναμείξουν με εύφλεκτα υλικά του παρόντος. Αποτέλεσμα: ένα εκρηκτικό μείγμα ανθρώπινων στιγμών, 5 ιστορίες-καθρέφτες, στις οποίες η μνήμη, ατομική και συλλογική, λειτουργεί ως καταλύτης. Άλλοι γελούν, άλλοι νευριάζουν, άλλοι συμφιλιώνονται με το είδωλό τους.

Πέντε νέοι σκηνοθέτες η Γιολάντα Μαρκοπούλου, η Λίλλυ Μελεμέ, ο Δημήτρης Μπίτος, η Ελένη Μποζά και ο Άρης Τρουπάκης, έχοντας ήδη διαγράψει ο καθένας την δική του ατομική πορεία στον θεατρικό χώρο, συσπειρώνονται κάτω από την ίδια στέγη, το «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ». Οι Δημήτρης Γκενεράλης, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Σάκης Σερέφας, Αλέξης Σταμάτης και Μισέλ Φάις, αποδέχτηκαν την πρόσκληση – πρόκληση, μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία των προβών, έτοιμοι ακόμα και να ανατρέψουν το ίδιο τους το υλικό, προκειμένου να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ενιαίας παράστασης.

Μία παράσταση που συνδέει πέντε κείμενα με κοινό παρονομαστή μια δυνατή ομάδα ηθοποιών, τους Μαρία Αιγινίτου, Ειρήνη Δράκου, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρο Τσεκούρα και Χάρη Χαραλάμπους, οι οποίοι θα συνοδεύουν το κοινό από την είσοδό του στο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» έως την «ΕΞΟΔΟ».

Στο “καινούριο” ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ οι θεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές μικρές εκπλήξεις! Αυτό που φαίνεται εξωτερικά σαν ένα ακόμη κτήριο του Μεταξουργείου, στο εσωτερικό του κρύβει λαβύρινθους, δασώδης διαδρόμους και περάσματα κι επιφυλάσσει στον θεατή ένα μαγικό ταξίδι, σχεδιασμένο αριστοτεχνικά από τους Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλη Καρανάνο.

Στο πλαίσιο της παράστασης προγραμματίζονται και συζητήσεις με τους συγγραφείς, ενώ αργότερα το «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» θα φιλοξενήσει το project “Give Me a Sign”, το καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά και νεαρούς πρόσφυγες Station Athens, καθώς και άλλες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Συντελεστές:
Συγγραφείς: Δημήτρης Γκενεράλης, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Σάκης Σερέφας, Αλέξης Σταμάτης, Μισέλ Φάις
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μπίτος, Ελένη Μποζά, Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή
Ηθοποιοί:
Μαρία Αιγινίτου, Ειρήνη Δράκου, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Χώρος: Συνεργείο
Διεύθυνση: Κολωνού 31, Μεταξουργείο (μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ), Αθήνα
(Υπάρχει 24ωρο parking με χαμηλή χρέωση στις οδούς Κεραμεικού και Κολωνού)
Τηλ: 6981 802544
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη – Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό: 10€
www.synergyo.gr