Ετήσιο Εισαγωγικό Σεμινάριο “Το Ξύπνημα Του Ματιού”

Kentro Texnis kai PsychotherapeiasΌταν το μάτι αντιλαμβάνεται χωρίς να αξιολογεί και να ονοματίζει τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε το μάτι του αρχάριου νου, το “αθώο” μάτι.

“Έχω ανακαλύψει στην ζωγραφική, κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, που κάνειόλες τις άλλες, να φαίνονται σε σύγκριση ασήμαντες συνηθισμένες ασχολίες…Έχει να κάνει με την ανακάλυψη ότι όταν ζωγραφίζεις γίνεσαι ένα με το αντικείμενο που ζωγραφίζεις, κι όχι μόνο εσύ και το αντικείμενο σου αλλά κι οι αισθήσεις σου κι οι σκέψεις σου και το συναίσθημα σου κι η δράση σου. Όλα συντονίζονται! Όλα γίνονται ένα σύνολο: η οπτική αντίληψη, τα χρώματα ,τα σχήματα η υφή, η σύνθεση.! “

Αυτά μας λέει η Μ.Milner… και αυτό το θέμα θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του Εισαγωγικού Σεμιναρίου. Η μύηση στο ξύπνημα του ματιού, του μελλοντικού Εικαστικού Θεραπευτή. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τη δύναμη της αυτόματης και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης του ατόμου ως μέσου επικοινωνίας με τον εαυτό του και με το περιβάλλον.Επίσης, να μυήσει τους συμμετέχοντες στη θεραπευτική δύναμη των εικόνων και στη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σε θεραπευτικό πλαίσιο.

Το εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς και καλλιτέχνες.Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και βιωματικό και συντονίζεται από εικαστικό θεραπευτή. Είναι διάρκειας 9 μηνών, ένα οχτάωρο το μήνα, σύνολο 72 ωρών ετησίως και προσμετράται ωςμέρος του πρώτου εκπαιδευτικού έτους.

 

Εισηγήτρια: Αναγνωστοπούλου Νιζέττα, Μ.Α., Α.Τ.

Η Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγος – Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, Επίτιμος Πρόεδρος του Σ.Ε.Θ.Ε. (Σύλλογος Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδος), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ένωσης European Association of Psychotherapy ( Ε.Α.P). Επιστημονική Υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ινστιτούτου Εικαστικής Θεραπείας. Εργάζεται ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια με άτομα & ομάδες και ως Επόπτρια Εικαστικών Ψυχοθεραπευτών.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 19/10, 9/11, 14/12 2014,     11/01, 8/02, 8/03, 5/04, 10/05, 28/06 2015

Ώρες διεξαγωγής:   Κυριακή 10:00-18:00

Διάρκεια:   72 ώρες (Οκτώβριος 2014 Ιούνιος 2015)

Μηνιαίο Κόστος συμμετοχής:   100 €

Χώρος Διεξαγωγής: Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, Καλομενοπούλου 9, Ν. Ψυχικό

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: 2106710346 ή μέσω e mail artpsy@otenet.gr