Εργαστήρι Φωνητικής Μουσικοθεραπείας & Έκφρασης

Εργαστήρι Φωνητικής Μουσικοθεραπείας & Έκφρασης με εισηγήτρια την Μουσικοθεραπεύτρια, Ευαγγελία Παπανικολάου.

Σε ποιους απευθύνεται
Σε εκείνους που χρησιμοποιούν επαγγελματικά τη φωνή τους ως μέσο έκφρασης (τραγουδιστές, ηθοποιούς, στελέχη επιχειρήσεων, κ.α. ) και που επιθυμούν να αποδώσουν εκφραστικά καλύτερα, συμπληρωματικά με όποια άλλη τεχνική παρέμβαση
σε επαγγελματίες ειδικούς  (λογοπαιδικούς, καθηγητές τραγουδιού, κ.α.)
σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοράς λόγου
σε όσους γενικότερα θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με τη φωνή τους.

Κόστος 70 ευρώ
Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Για κράτηση θέσης, απαραίτητη η τηλεφωνική επιβεβαίωση καθώς και η κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό Alpha Bank 269-002101-023660 (Χαϊκάλη Αντωνία) έως 7 Απριλίου το αργότερο.

Εισηγήτρια
Ευαγγελία Παπανικολάου:
Μεταπτυχιακό Μουσικοθεραπείας (ΜΑ) Παν. Roehampton (Surrey, UK), και Msc Κλινικών Νευροεπιστημών και Ανοσολογίας.  Εξειδίκευση στη μουσική ψυχοθεραπεία GIM (Guided Imagery & Music). Εξωτερική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της μονάδας Β’ Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Λόγου «Έρεισμα». Ερευνητικό ενδιαφέρον σε προσεγγίσεις μουσικοθεραπείας σε άτομα με τραυλισμό. Ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ)

Περιεχόμενο και στόχοι
Το εργαστήριο περιλαμβάνει ασκήσεις αυτοσχεδιασμού φωνής, ασκήσεις φωνής και σωματικής κίνησης, όπως και ατομικές και ομαδικές ασκήσεις ψυχοδυναμικού ή δημιουργικού χαρακτήρα με κύριο εργαλείο τη φωνή. Στόχος η απελευθέρωση οποιουδήποτε εσωτερικού, συναισθηματικού μπλοκαρίσματος καθρεφτίζεται στη φωνή μας, η συνειδητοποίηση των ικανοτήτων και αδυναμιών της και η ενδυνάμωσή της και η αντιμετώπιση δυσκολιών που σχετίζονται με την εκφορά λόγου ή με το τραγούδι.  Οι στόχοι είναι ανεξάρτητοι από οποιαδήποτε εξειδικευμένη τεχνική φωνητικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνίες: 9 &10 Απριλίου 2011
Ώρες:  12-4μμ (8 ώρες)
Xώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν.Ψυχικού), Αποστολοπούλου 64, Αθήνα
Πληροφορίες-Εγγραφές:  210 6724052