Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer

Μήνα εκδηλώσεων για τη Νόσο Alzheimer, διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου 2011).

Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει μήνα ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Νόσο Alzheimer, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Εβδομάδα εκδηλώσεων (2/9/2011 – 8/9/2011) με συμμετοχή στη  θεσμοθετημένη σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Νεαπόλεως με τίτλο  «Βαλκανική πλατεία». Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις  2 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:30 -22:00. Η Εταιρεία θα έχει το δικό της εκθεσιακό stand, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του κοινού.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00, πραγματοποίηση σκακιστικού αγώνα σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Οι αγώνες έχουν κύρια κοινωνικό χαρακτήρα και θα διεξαχθούν στις 15.09.2011 στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer στη Θεσσαλονίκη στην οδό Πέτρου Συνδίκα 13 (Ανάληψη).

19 Σεπτεμβρίου μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου 2011, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην Πλατεία Αριστοτέλους (στην συμβολή με την οδό Βασιλέως Ηρακλείου) θα τοποθετηθεί περίπτερο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, στο οποίο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο. Παράλληλα, θα διενεργείται  ένα μικρό τεστ, διερευνητικό για τη λειτουργία της μνήμης. Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19.00 – 21:00 μ.μ θα διοργανωθεί περίπατος μνήμης (memory walk). Ο Περίπατος θα ξεκινήσει στις 19:00 από το Λευκό Πύργο με κατάληξη το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα γίνει σύντομη ενημέρωση για τα νεώτερα δεδομένα στην άνοια και θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις  (θεατρική παράσταση από τους ηθοποιούς του  Κ.Θ.Β.Ε., χορωδία κλπ.).

Επίσης στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 και με την συνεργασία της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη», θα τοποθετηθεί και δεύτερο ενημερωτικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 – 21:00 μ.μ, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, θα διοργανωθεί μια εκδήλωση ZUMBATHON. Το ZUMBATHON είναι ο επίσημος θεσμός-εκδήλωση που έχει καθιερώσει το ZUMBA® FITNESS για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει χορευτικό πρόγραμμα σωματικής άσκησης, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στο οποίο θα συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένοι χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση προφυλάσσει από την άνοια.