Εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό

edraΗ δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωση, στο δήμο Ν. Ηρακλείου είναι γεγονός, εφόσον ο φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» άνοιξε το κέντρο σε συνεργασία με τον Δήμο.  Τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 23 Ιουλίου 2014.

Στην κοινή τους ανακοίνωση  η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και Δήμος Ηρακλείου Αττικής, υπογραμμίζουν: «Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων) «ΕΔΡΑ», ο όποιος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2001, προβαίνει στη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωση.

Το Κέντρο απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες 15 ετών και άνω με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό κ.α.

Σκοπός του κέντρου είναι η προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό και τη βελτίωση της ποιότητας  ζωής αυτών και των οικογενειών τους».

Πληροφορίες:

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωσης βρίσκεται στην διεύθυνση Κύπρου 27 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2102850424,  kentro.hmeras.hrakleio@gmail.com