Δωρεάν ψυχοθεραπεία για ανέργους στη Θεσσαλονίκη

Στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας είναι να καθιερωθούν οι συνεδρίες ομαδικής ψυχοθεραπείας.

Δωρεάν ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ανέργους θα προσφέρουν από τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, δύο ψυχολόγοι και τρεις ψυχίατροι.

Η ομάδα των ειδικών έχει ως στόχο να φέρει σ’ επαφή ανθρώπους που πλήττονται από την ανεργία και αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Η κλινική ψυχολόγος Νένα Κουνατίδου, μαζί με τη συνάδελφό της Φιλαρέτη Τζάλλα, ανέλαβαν να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα ως μια κοινωνική προσφορά σ’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ως συνεπακόλουθο αντιμετωπίζουν προβλήματα στην οικογενειακή και την κοινωνική τους ζωή.

Οι συνεδρίες ψυχοθεραπείες θα γίνουν σε δύο ομάδες 8-10 ατόμων και θα είναι διάρκειας 12-16 εβδομάδων. Η κάθε συνεδρία, που θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα, θα έχει διάρκεια από μία έως μιάμιση ώρα. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους υπάρχουν και αλλοδαποί, γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί ίσως και μια ομάδα γι’ αυτούς.

Στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας είναι να καθιερωθούν οι συνεδρίες ομαδικής ψυχοθεραπείας και να πραγματοποιούνται πιο οργανωμένα, σε συνεργασία με φορείς που ασχολούνται με τους ανέργους, όπως ο ΟΑΕΔ ή με δήμους.

Προς το παρόν, όμως, οι συνεδρίες, που ξεκινούν τον Οκτώβριο, θα γίνονται σε ιδιωτικό χώρο επί της οδού Εγνατίας 77, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 277427.