Δωρεάν ομιλία για γονείς παιδιών με ΔΑΦ

Οι γονείς των παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος μπορούν να γίνουν σημαντικοί συν-θεραπευτές. Παρουσίαση προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Αγαπητοί γονείς,

Το ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ παρακολουθώντας τις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας, διοργανώνει μια παρουσίαση για θέματα που κατά καιρούς σας απασχολούν και χρειάζεστε την καθοδήγησή μας.

Γνωρίζοντας τη δυναμική σημαντικών προγραμμάτων εκπαίδευσης, οι γονείς σταδιακά μαθαίνουν να είναι συν-θεραπευτές, καθώς αποκτούν τις γνώσεις να καθοδηγούν το παιδί τους σωστά και εξοικειώνονται με  βασικές στρατηγικές δράσης.  Στόχος η ενίσχυση της ποιότητας ζωής όλης της οικογένειας.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα CYGNET (πρόγραμμα υποστήριξης γονέων σχετικά με τις καταστάσεις αυτιστικού φάσματος), ένα πρόγραμμα καθοριστικής σημασίας για την εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων παιδιών που είναι στο φάσμα.

Επίσης, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε βασικά προγράμματα εκπαίδευσης ABA, TEACCH, RDI, SSIP, Πρόγραμμα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης. Στο τέλος της παρουσίασης θα διαθέσουμε σημαντικό χρόνο για ανοιχτή συζήτηση.
 

Ημερομηνία διεξαγωγής 11/02, 2017
Ώρες διεξαγωγής Σάββατο: 10:00-13:00
Διάρκεια 3 ώρες
Χώρος Διεξαγωγής Αίθουσα Εκπαιδεύσεων ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής)
 
Εισηγητές:
Ορφανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant
Νικολοπούλου Όλγα, MSc, Κλινική Ψυχολόγος
 
Τηλ. Επικοινωνίας για κρατήσεις: 210-2830100 & 6945 558644