Δεύτερος χρόνος λειτουργίας του «Ψυχο-γραφήματα»

Η αρχή της νέας χρονιάς δεν προμηνύει μόνο σημαντικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Ο «Ψ» χώρος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος απ’ όλο αυτό τον κυκεώνα, με ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα να ζητούν άμεσα λύση.

Η αναθεώρηση του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς», η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, το επίδομα στους παιδόφιλους είναι τα πρώτα που μας καλωσόρισαν το 2012.Θέματα προκλητικά, τα οποία κατά καιρούς έχουν διχάσει τους εκπροσώπους της πολιτείας, τους επιστήμονες, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη. Μέχρι τώρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, αγωνία, διαφωνίες, διαμάχες, αμηχανία, σιωπή… Μόνο η ελπίδα ότι θα δοθούν απαντήσεις, ίσως και λύσεις και ότι θα βγει κάτι καινούργιο και πιο υγιές μπορεί να μας κάνει να δούμε με διαφορετική ματιά το χάος που επικρατεί όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σ’ όλο τον  κόσμο.

Το μόνο θετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως με αφορμή την οικονομική κατάσταση αρχίζουν να γίνονται συζητήσεις πέρα απ’ αυτή, προχωρώντας στην ουσιαστική διάσταση των ζητημάτων. Φαίνεται πως κάτι αρχίζει να κινείται, να επικοινωνείται, να κουνιούνται τα μυαλά. Έπειτα από μια «ανησυχητική ησυχία» χρόνων η σιωπή αρχίζει να παίρνει άλλη μορφή και να γίνεται έστω ψίθυρος…Για να τον ακούσουμε όμως, θα πρέπει να έχουμε τ’ αυτιά μας ανοιχτά, να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε νέες απόψεις και προπαντός να είμαστε εκεί. Η ομάδα του «Ψυχο-γραφήματα» θα βρίσκεται όπου χρειαστεί για να ακούσει, να συζητήσει, να μιλήσει, να διαβάσει, να γράψει, να καταγράψει, να σχολιάσει και να συμμετάσχει ενεργά στα δρώμενα στο χώρο της ψυχολογίας εντός κι εκτός της χώρας μας.

Το Δεκέμβριο κλείσαμε αισίως έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του διαδικτυακού περιοδικού μας «Ψυχο-γραφήματα» με ενθουσιώδη υποδοχή από τους αναγνώστες. Πιστοί στη φιλοσοφία μας για ποιοτικό περιεχόμενο, ετοιμάζουμε ανανέωση των κατηγοριών και της θεματολογίας, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής και τις εξελίξεις της τεχνολογίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες εφαρμογές (για RSS Feed πατήστε εδώ).

Ανανεώνουμε για δεύτερη χρονιά την υπόσχεσή μας για έγκυρη, ανοιχτή ενημέρωση στο χώρο της ψυχολογίας, με μόνη προκατάληψή μας…την απαισιοδοξία.

Ας έχουμε μια δημιουργική χρονιά με σημαντικές κι αίσιες εξελίξεις!

Δήμητρα Διδαγγέλου,
Δημοσιογράφος- Ψυχολόγος
Υπεύθυνη «Ψυχο-γραφήματα»