Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Απαντά η Ειρήνη Μπράμου, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Core Energerics στην Ελλάδα

Μιλήστε μας λίγο για τη θεραπευτική προσέγγιση Core Energetics. Ποια είναι η φιλοσοφία της και πώς λειτουργεί;

Το CORE ENERGETICS είναι μια εξελικτική διαδικασία, η οποία συνδυάζει την εργασία με το σώμα, την ψυχοθεραπεία και την πνευματικότητα, με σκοπό να ενεργοποιήσει την υψηλότερη συνειδητότητα που ενδημεί  στο άτομο. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ή ιατρικές μεθόδους θεραπείας, το CORE ENERGETICS θεωρεί την πνευματική διάσταση της ζωής ως  βασικό συστατικό της διαδικασίας ανάπτυξης και θεραπείας.

Το CORE ENERGETICS θεμελιώθηκε από τον JOHN PIERRAKOS,MD , ο οποίος ήταν μαθητής του WILHELM REICH και  είχε συνδημιουργήσει τη μέθοδο BIOENEREGETICS με τον ALEXANDER LOWEN.  Είναι δομημένο  στις θεωρίες του WILHELM REICH, του FREUD και του JUNG, καθώς επίσης και  στη μελέτη της φυσικής, της θεωρίας των CHAKRA και την κατανόηση της ανθρώπινης ανάπτυξης όπως αυτή αναπτύχθηκε από τον KOHUT και άλλους θεωρητικούς των αντικειμενοτρόπων σχέσεων.

Ποιos είναι ο σκοπός και ποιες οι δράσεις του Ινστιτούτου Core Energetics στην Ελλάδα;

Το Ινστιτούτο CORE ENERGETICS-GREECE είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση επαγγελματιών και στη θεραπεία όλων των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν αυθεντικά. Επίσης, είναι δεσμευμένο στην προώθηση της πεποίθησης ότι για να προσφέρουμε στη ζωή το καλύτερο , σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, πρέπει να αποδεχθούμε την κοινή μας ανθρωπινότητα, καθώς και τις συναρπαστικές πιθανότητες που αναδύονται, όταν αναγνωρίζουμε ότι είμαστε ο ένας καθρέπτης του άλλου. Όταν τολμάμε να διευρύνουμε και να αναπτύξουμε μία ταυτότητα, η οποία φέρει στον πυρήνα της τη συνειδητοποίηση ότι όλοι είμαστε πολίτες του κόσμου.

Στην υπηρεσία αυτού του σκοπού, το Ινστιτούτο προσφέρει ώρες διδασκαλίας για την εξέλιξη της συνειδητότητας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν με τους θεραπευόμενούς τους στη συναισθηματική, ψυχική, ενεργητική και πνευματική διάσταση. Προσφέρουμε ένα πλήρες 4/ετές πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε πέντε 4/ήμερες ενότητες  κάθε χρόνο, καθώς επίσης ποικίλα εργαστήρια σε διάφορα σχετιζόμενα θέματα.

Ποιος μπορεί να εκπαιδευτεί στο Core Energetics;

Ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ομοιοπαθητικοί, ολιστικοί γιατροί, εναλλακτικοί θεραπευτές, καθώς και κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για την προσωπική του εξέλιξη.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που θέλει να σας επισκεφθεί για πρώτη φορά ως θεραπευόμενος; Τι να περιμένει από τις συνεδρίες;

Η δουλειά μας βοηθά τα άτομα να έχουν μια ευρύτερη εμπειρία του ποιοι/ποιες είναι, υποστηρίζοντάς τα να ανοίξουν την αναπνοή τους, να απελευθερώσουν συναισθήματα που κρατούν μέσα τους, να διευρύνουν την κατανόηση του πώς συμμετέχουν στη δημιουργία της στασιμότητας και της ταλαιπωρίας τους, ώστε σιγά σιγά να αναδυθούν ως ηγέτες της ζωής τους.

Πείτε μας μια ωραία ανάμνηση από τη δουλειά σας.

Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις δουλεύοντας με τον DR. PIERRAKOS όλα αυτά τα χρόνια. Οι πιο πρόσφατες είναι  η αποφοίτηση της πρώτης ομάδας εκπαιδευόμενων εδώ στην Ελλάδα, καθώς και η αποφοίτηση των εκπαιδευόμενων του CORE INSTITUTE στην Μπραζίλια, όπου επίσης διδάσκω.

Πώς μπορεί να σας βρει κάποιος ή να κλείσει ραντεβού στο Ινστιτούτο σας;

Θα μας βρει στα  coreenergeticsgreece@yahoo.com

ebramos@aol.com

akladeftira@yahoo.com

ή στα 6973056042 // 2109596244 // 2107225263