Χορός Αυτογνωσίας – Danza Vital

somatiki ekfrasi kai danza vitalΔεκέμβριος 2013

Μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας μέσα από την κίνηση και το χορό;

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο που μας εισάγει στον κόσμο του «Χορού Αυτογνωσίας» μέσα από τρείς σημαντικές ενότητες:

      • Εξάσκηση της ακοής με τα αυτιά αλλά και με την καρδιά μας – να ακούμε με περισσότερη λεπτομέρεια τη μουσική και τα συναισθήματα μας.

 

      • Γνωριμία σώματος για να είμαστε πιο κοντά με το σώμα μας, να το σεβόμαστε και να ανακαλύπτουμε τις εκφραστικές του δυνατότητες.

 

    • Σωματικός διάλογος με ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τις προσωπικές μας κινήσεις.

«… ευκαιρία να προσφέρουμε στο παιδί ότι χρειάζεται για να γνωρίσει και να αγαπήσει το σώμα του. Και με τα εφόδια αυτά να μπορεί να αντιμετωπίζει στο μέλλον μια κοινωνία, ένα σύστημα που δεν φροντίζει ιδιαίτερα να μας θυμίζει  πως, πέρα από τις διανοητικές λειτουργίες, υπάρχουμε σαν ψυχή και σώμα. Έτσι θα μπορέσει να χτίσει μια καλή σχέση με τον εαυτό του και με τον εξωτερικό του κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μας.»
Από το βιβλίο «Όταν το σώμα μιλάει» της Susana Noemi Abigador, εκδόσεις γιαλός.

Δάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες, 2 συναντήσεις
Ημέρες και ώρες: Παρασκευές 13 και 20 Δεκεμβρίου 2013, 5μ.μ. έως 9μ.μ.
Κόστος: 80 ευρώ
Με τη Susana Noemi Abigador εκπρόσωπο της Expresion Corporal (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα, δημιουργό του συστήματος Danza Vital, σύμβουλο βιωματικής μεθοδολογίας και συγγραφέα του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει» εκδόσεις Γιαλός.