Αναζητώντας τον Μικρό Πρίγκιπα

kentro texnis kai psychotherapeiasΣυντονίστρια: Σ. Μιχαλοπούλου, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια*

Στο γνωστό παραμύθι του Εξυπερί ο μικρός πρίγκιπας νιώθει την ανάγκη να εξημερώσει την αλεπού (αφού εκείνη το ζήτησε). Τι είναι η εξημέρωση; Είναι ο τρόπος να αποδεχτούμε και να προσεγγίσουμε τα «ατίθασα» κομμάτια του εαυτού μας που νιώθουμε ότι δεν μας ανήκουν. Η εξημέρωση περιέχει σοφία, αποδοχή, αναγνώριση των ικανοτήτων μας και ικανοποίηση.

Ο μικρός πρίγκιπας αφού απομακρύνθηκε από τον πλανήτη του έμαθε να εκτιμάει το λουλούδι που είχε αφήσει πίσω του και κατάλαβε πως ήταν μοναδικό για εκείνον και έτσι ένιωσε την ανάγκη να το φροντίσει.

Τι είναι η κατανόηση της μοναδικότητας και τι η φροντίδα; Είναι η γνώση της μοναδικότητάς μας που μας οδηγεί στη φροντίδα του εαυτού μας και σε όσους την χρειάζονται πίσω από εμάς.

Ο μικρός πρίγκιπας μετά το ταξίδι του στη γη ένιωσε την ανάγκη της επιστροφής στον πλανήτη του.

Η εξημέρωση, η φροντίδα κι η επιστροφή. Γνώσεις για τη ζωή σε ένα «μικρό» σεμινάριο, στην αναζήτηση του μικρού πρίγκιπα μέσα μας.

٭ Μιχαλοπούλου Σοφία: Εικαστική Θεραπεύτρια απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Perugia και του Μεταπτυχιακού προγράμματος Εικαστικής Ψυχοθεραπείας. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην θεραπεία Gestalt. Έχει συνεργαστεί με την ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ διδάσκοντας κουκλοθέατρο, κεραμική, κατασκευές, μάσκα και σχέδιο σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, αναλαμβάνοντας παράλληλα ομάδες ως Εικ. Ψυχοθεραπεύτρια Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας από το 2000.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 02/05/2015 και Κυριακή 03/05/2015

Ώρες: 10:00 – 16:30

Κόστος: 130€ 100€

 

Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας

Καλομενοπούλου 9, Νέο Ψυχικό

Τηλ:210 6710346 Fax: 210 6747810

www.art-therapy.gr