4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας της Ε.Δ.Π.Ε.

4o diethnes synedrio dramatotherapeias paigniotherapeiasΗ Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) οργανώνει το 4ο Διεθνές Συνέδριο της με θέμα: “Έρως  και Ψυχή. Από τον Μύθο Στην Προοπτική” στην Αθήνα από 2 – 4 Δεκεμβρίου 2016.

Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία ως μέθοδοι ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιούν τις τέχνες και το θέατρο αντιλαμβάνονται ότι τα ζητήματα της ψυχικής υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις απώλειες και τις προκλήσεις, τις προοπτικές που αυτές γεννούν.
Τα θέματα του συνεδρίου http://www.edpe.gr/synedrio/prosklisi-gia-ypovoli-ergasion/ που ως πεδίο έρευνας και πρακτικής αφορούν στην απώλεια, την μεταμορφωτική της δύναμη και την δημιουργική της αντιμετώπιση θα προσεγγίσουμε αντλώντας υλικό από τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να γίνει τόπος συνάντησης δραματοθεραπευτών και παιγνιοθεραπευτών όπως επίσης και ανταλλαγής και συνεργασίας με ψυχοθεραπευτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, επιστήμονες του ευρύτερου χώρου ψυχικής υγείας, ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, νευρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς και ειδικούς παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και με όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το θέμα του συνεδρίου, ώστε να διευρυνθεί η προοπτική και δυνατότητα στα τόσο σημαντικά και επίκαιρα θέματα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, master classes, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, βιωματικά εργαστήρια, performances & θεατρικές παραστάσεις.
Σας καλούμε να δώσετε όλοι το παρόν συμμετέχοντας ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου και περιμένουμε με χαρά τις προτάσεις σας στο πλαίσιο της θεματολογίας του.
Σας προσκαλούμε και σας ενθαρρύνουμε να διερευνήσετε τις θεματικές του Συνεδρίου και να συμμετέχετε ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 31 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ: 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ORGANIZATION
Association of Dramatherapists 
& Playtherapists of Greece
 
Δανάης 5, 116 31 Αθήνα. Tel/Fax + 30 210-7523682
edpe_d5@yahoo.gr   www.edpe.gr