Απαντά ο Δημήτριος Τσιάκος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης

Μιλήστε μας λίγο για το Κέντρο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης. Από πότε λειτουργεί και τι υπηρεσίες προσφέρει;

Το κέντρο μας λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2016 και προσφέρει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Αναλυτικότερα ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, ομαδική θεραπεία, συμβουλευτική γονέων καθώς και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για ειδικούς ψυχικής υγείας και εποπτεία.

Ποια είναι η φιλοσοφία και ποιος ο σκοπός του κέντρου;

Το Κέντρο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης είναι ένας χώρος αφοσιωμένος στον άνθρωπο και την πλήρη ψυχολογική υποστήριξή του με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αναφορικά με το είδος της προσέγγισης και τη μεθοδολογία που ακολουθούμε, θεωρούμε ότι προαπαιτούμενο σε κάθε χώρο ψυχικής υγείας είναι η πλήρης και άρτια επιστημονική κατάρτιση κάθε μέλους του προσωπικού. Όλη η λειτουργία του κέντρου διέπεται από σεβασμό στην πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού και τις ανάγκες του και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας και στη διαφύλαξη του προσωπικού απορρήτου.

Τι ξεχωριστό μπορεί να βρει σ’ εσάς όποιος σας επισκεφτεί;

Όλοι οι συνεργάτες του κέντρου είναι κάτοχοι αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι ψυχοθεραπευτές με διαφορετική εξειδίκευση προκειμένου να παρέχεται στον ενδιαφερόμενο η καταλληλότερη για αυτόν θεραπεία. Ως πυρήνα της θεραπευτικής μας προσέγγισης θέτουμε την Σχεσιακή Ανάλυση που αποτελεί σύγχρονη μορφή της ψυχαναλυτικής πρακτικής ενώ κατά περίπτωση χρησιμοποιούμε και στοιχεία από άλλα θεραπευτικά μοντέλα.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που θέλει να σας επισκεφθεί για πρώτη φορά;

Εκτός από το συγκεκριμένο θεραπευτικό αίτημα που ο ίδιος θα έχει θα του δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβάθυνσης σε βαθύτερα υπαρξιακά θέματα που λειτουργούν συνήθως σιωπηρά στο παρασκήνιο και δυσκολεύουν την εμπέδωση της ευτυχίας.

Πείτε μας μια ωραία ανάμνηση από τη δουλειά σας.

Πραγματικά είναι τόσες πολλές που δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε κάποιες κυρίως γιατί η σύγκριση όταν βοηθάς ανθρώπους είναι για εμάς αποπροσανατολιστική διαδικασία δεδομένου ότι κάθε θεραπεία είναι ένα διαφορετικό τελείως ταξίδι.

Πώς μπορεί να σας βρει κάποιος ή να κλείσει ραντεβού στο κέντρο σας;

Καλώντας στο 2109849078 ή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@psychotherapeutiko.gr
Ιστοσελίδα: https://www.psychotherapeutiko.gr/