Τι είναι για μένα ευτυχία

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Συγγραφέας: Νίκος Ι. Κωνσταντινίδης

Ο Φοίβος και η Ειρήνη ζουν με τα δυο παιδιά τους, τον Σοφοκλή και την Κλειώ, στα Εξάρχεια της Αθήνας. Η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται. Οι μεγάλες απώλειες, η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και διάφορα αναπάντεχα γεγονότα τους υποχρεώνουν ν’ αλλάξουν ζωή. Ο φόβος, η μοναξιά, η κατάθλιψη και η παραίτηση, καθορίζουν τη ζωή τους. Το κυνήγι της ευτυχίας αρχίζει…

Το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη, γραμμένο με το γνωστό προσωπικό του ύφος, περιγράφει με ευαισθησία τις μοναδικές ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων, που προσπαθούν να βρουν το νόημα της δικής τους ζωής. Σε μια κοινωνία που εγκαταλείπει τις αξίες της, σ’ ένα κόσμο που σπαράζει,  αποκαλύπτεται ότι η κρίση επηρεάζει όχι μόνο τη ψυχολογία μας αλλά και τις προσωπικές μας επιλογές. Σ’ ένα δυσοίωνο περιβάλλον, όπου η ελπίδα πεθαίνει, ο συγγραφέας δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο αντίστασης, αναθεώρησης και πορείας στη ζωή.

Σε κάθε σελίδα, ο αναγνώστης ανακαλύπτει τις ομοιότητες των προσωπικών του βιωμάτων, ταυτίζεται μ’ αυτές και βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναγκαιότητα να ξεπεράσει τους φόβους του. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς την ευτυχία. Η κατεύθυνση που επιλέγει ο κάθε άνθρωπος, εξαρτάται από τις προσωπικές του αξίες και τις συνθήκες που επικρατούν γύρω του. Σημασία έχει ν’ ανακαλύψει ο καθένας μας ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Αυτός ο δρόμος είναι η ευτυχία, όχι ο προορισμός. Γι αυτό πρέπει ν’ απολαμβάνεις τις εμπειρίες και τα συναισθήματα σου κάθε φορά που οι πράξεις σου, είναι συνυφασμένες με τις σταθερές επιλογές σου προς το σκοπό.

Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές κι εμπόδια. Διάφορα γεγονότα και πληροφορίες καλλιεργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και φόβου. Το μυστικό είναι να τα ξεπεράσεις όλα. Ο φόβος βαραίνει τα βήματά σου ή ακόμα χειρότερα σε καθηλώνει. Είθε  να είναι μακρύς ο δρόμος σου, να μάθεις όσο περισσότερα μπορείς και ν’ ανηφορίζεις προς την αυτοπραγμάτωση σου. Όταν ξέρεις ότι βαδίζεις στο σωστό μονοπάτι, μη σταματάς, ακόμα κι αν δεν σε ακολουθεί κανείς, ακόμα κι αν πρέπει ν’ αφήσεις πίσω σου αυτούς που αγαπάς, ακόμα κι οι συνθήκες σε υποχρεώνουν να γυρνάς πίσω. Μην αποθαρρύνεσαι ακόμα κι αν πρέπει να ξαναρχίζεις από το μηδέν. Στο ταξίδι της ζωής δεν υπάρχει ένας κοινός ιδεατός δρόμος που μπορεί να υποδειχθεί, κι αν υπήρχε δεν θα μπορούσε να περιγραφεί.  Ωστόσο υπάρχουν κάποιες αξίες, κοινά αποδεκτές, οι οποίες δείχνουν μια κατεύθυνση. Σκέψου και κρίνε. Ανακάλυψε βαθιά μέσα σου τι δίνει αξία στη ζωή σου. Όλα γύρω και μέσα σου βρίσκονται σε μια διαρκή αμφισβήτηση και αλληλεπίδραση.  Η χαρά και ο πόνος, η εξάρτηση και η αυτονομία, η κοινή συμπόρευση και ο μοναχικός δρόμος, η απόρριψη και ο έρωτας, ο φόβος και η ελευθερία, η αποστροφή και η συμπόνια, η απόκτηση και η προσφορά, η αδράνεια και η εγρήγορση. Προσέγγισε όλες τις έννοιες με τη δύναμη της αγάπης και άνοιξε τη καρδιά σου. Μπορείς ν’ αναζητήσεις ομοιότητες και να καταλήξεις σε παραδοχές. Όμως ο δικός σου δρόμος είναι προσωπικός.

Όταν καταλάβεις ότι οι προσωπικές σου περιπέτειες, οι στόχοι που έδεσες στη ζωή σου, οι αναζητήσεις σου, οι πνευματικοί δρόμοι που βάδισες, οι επιθυμίες σου, συγκλίνουν και σου δείχνουν την πορεία, μη διστάσεις. Διώξε όλους τους φόβους σου και ξεκίνα το δικό σου ταξίδι προς την ευτυχία…

Είναι ένα μυθιστόρημα, που οδηγεί στη γνώση, την αυτοπεποίθηση και την ατομική επίγνωση για ν’ ανακαλύψει ο καθένας το δικό του μονοπάτι προς την ευτυχία.
Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να κουβαλάμε πάντοτε στις αποσκευές της ψυχής μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκδόσεις: Παπαζήση
Αριθμός σελίδων: 354
Έτος έκδοσης: 2018

Τιμή: €15,90