Έναρξη σεμιναρίου Αθήνα: 14 Μαϊου 2019

Το παρόν εισαγωγικό σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών (δέκα εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια)του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής απευθύνεται σε φοιτητές ή  επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους  ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές) ή και επαγγελματίες σε συναφή με  τον χώρο της περιγεννητικής φροντίδας επαγγέλματα (μαίες, γυναικολόγους, βοηθούς μητρότητας, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς) που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο θέματα που αφορούν την προγεννητική και περιγεννητική ψυχολογία και αγωγή και συγκεκριμένα:

  1. την προετοιμασία των υποψήφιων γονέων κατά την μετάβαση στην γονική ιδιότητα ( η επιθυμία και η προετοιμασία για παιδί).
  2. την υποστήριξη της εγκύου στις σωματικές και ψυχικές αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού (πρόγραμμα ενδυνάμωσης της εγκύου και σύνδεσης μητέρας – εμβρύου).
  3. την εξέταση της νέας δυναμικής της οικογένειας (μιλώντας για έγκυο ζευγάρι, ο ρόλος του πατέρα, ανακατατάξεις στο οικογενειακό σύστημα).
  4. την ενημέρωση σε θέματα πρωίμων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων μητέρας- βρέφους (η περίοδος της λοχείας και του θηλασμού).
  5. την προσέγγιση ειδικών θεμάτων (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, υποβοηθούμενοι τρόποι γονιμοποίησης, μονογονεϊκή οικογένεια επιπλοκές εγκυμοσύνης και τοκετού).
  6. και κυρίως την διερεύνηση της φύσης της σχέσης και συνεργασίας υποψήφιων γονέων, εγκύων ζευγαριών, εγκύων γυναικών και μητέρων βρεφών με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και παροχής φροντίδας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι, συμμετέχοντας σε μια βιωματική εκπαιδευτική ομάδα, να εισαχθούν στα πρώτα κατάλληλα εκείνα θεωρητικά και πρακτικά ερεθίσματα και εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να προσεγγίζουν με ευαισθησία και σεβασμό-ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται- θέματα που άπτονται των ψυχικών διεργασιών της κύησης, της γέννησης και άρα της ίδιας της ζωής.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα δοθεί σχετική βιβλιογραφία. Στο τέλος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Διάρκεια: 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: κάθε Τρίτη απόγευμα,18.30- 21.30.

Κόστος συμμετοχής: 290 ευρώ για ιδιώτες και 250 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με εφάπαξ πληρωμή, είτε σε 2-3 μηνιαίες δόσεις.

Για πληροφορίες/εγγραφές επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Κέντρου στο 210 8219210 ή μέσω emailστο info@psychotherapia.gr