Παραβολές φωτός

Συγγραφέας: Στέλιος Λιονάκης

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναυσμα για σκέψη και αναζήτηση. Οι τρεις βασικές ενότητές του είναι σαν παραβολές και μέσα από παρομοιώσεις και συμβολισμούς επιχειρούν να παρακινήσουν τον αναγνώστη να δει τη ζωή του υπό ένα διαφορετικό πρίσμα:

«Συναισθηματικό δάσος». Με παραδείγματα από τη φύση, ο κάθε άνθρωπος παρομοιάζεται με ένα συναισθηματικό χωράφι, το οποίο δύναται να καλλιεργηθεί, αν αυτός εργαστεί με όρεξη για ζωή, ώστε να γίνει ένα συναισθηματικό δάσος.

«Ο στόλος του χαρακτήρα και της προσωπικότητας και τα καράβια των επιλογών». Τα στοιχεία της προσωπικότητας του ανθρώπου αντιστοιχούν σε έναν στόλο από καράβια, τα οποία έχουν τη δυνατότητα της επιλογής χαρακτηριστικών, καθώς πλέουν μέσα στο χάρτη της ζωής.

«Σαν όχημα ο κάθε άνθρωπος και τα οχήματα των “θέλω”». Ο κάθε άνθρωπος παρομοιάζεται με ένα όχημα, και η κάθε δράση του, προς την επίτευξη των ονείρων και των επιθυμιών του, κινητοποιεί ένα όχημα των «θέλω», το οποίο ξεκινάει την οδύσσειά του προς τον ποθούμενο προορισμό, δηλαδή την κορυφή ενός βουνού-στόχου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκδόσεις: Θερμαϊκός
Αριθμός σελίδων: 120
Έτος έκδοσης: 2018

Τιμή: €8,00

________________________________________________________________

Ο Στέλιος Λιονάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου και έζησε μέχρι να ενηλικιωθεί. Σπούδασε Νοσηλευτική και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Επιδημιολογία κατά τη φοίτησή του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Δημόσια Υγεία». Στην παρούσα φάση της ζωής του είναι διδακτορικός φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου και συμμετέχει στην έρευνα για τον καρκίνο στην Κρήτη. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα, ως ερευνητικός συνεργάτης. Η δουλειά, η ανάγνωση βιβλίων, η φωτογραφία, η μουσική, η συγγραφή κειμένων και η οδήγηση γεμίζουν τις ώρες του, και πιστεύει ότι κάθε στιγμή αποτελεί μια μοναδική ονειρική ευκαιρία για να βιώσουμε, να δούμε, να ακούσουμε, να αισθανθούμε και να απολαύσουμε τη ζωή και τους ανθρώπους γύρωμας.