Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου,  σ’ όλο τον κόσμο η μέρα είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση γύρω από θέματα ψυχικής υγείας και στη στήριξη των σχετικών ενεργειών.

Αυτή η μέρα δίνει την ευκαιρία σε όλους όσοι εμπλέκονται στο χώρο της ψυχικής υγείας να μιλήσουν για τη δουλειά τους, τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν λύσεις για την καλυτέρευση της ψυχικής υγείας των πολιτών όλου του πλανήτη.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, όπως ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμός για την Υγεία (WHO) είναι η ψυχική υγεία στο εργασιακό περιβάλλον. Καθώς οι ενήλικες περνούν μεγάλο μέρος χρόνου τους στη δουλειά, οι εμπειρίες τους σ’ αυτό τον χώρο καθορίζουν και τη γενικότερη ευεξία τους. Ένα αρνητικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη σωματική και ψυχική υγεία, να οδηγήσει σε καταχρήσεις, όπως το αλκοόλ, σε επανηλημμένες απουσίες από τη δουλειά και απώλεια της παραγωγικότητας. Η κατάθλιψη και το άγχος είναι κοινές ψυχικές διαταραχές οι οποίες επηρεάζουν την ικανότητα για εργασία και την παραγωγικότητα στη δουλειά.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό το θέμα, κατεβάστε το παρακάτω αρχείο του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία:
Mental Health and Well Being at Workplace

Διαβάστε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε στα Ψυχο-γραφήματα ΕΔΩ.