Με πινέλο και ψυχή- Η τέχνη της ζωής για παιδιά

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Συγγραφέας: Αρετή Δόνου

«Το πιο σηµαντικό που πρέπει να θυµάσαι, Αφροδίτη µου, είναι πως η ίδια η ζωή είναι τέχνη. Και, βέβαια, θέλει και τέχνη για να ζεις όµορφα! Το να ξεκινάς τη µέρα σου µε χαµόγελο και αισιοδοξία είναι κι αυτό τέχνη! Το να έχεις πάθος και φαντασία είναι επίσης τέχνη! Το να βρίσκεις την οµορφιά και τη σοφία ακόµα και µέσα στις δυσκολίες είναι σίγουρα τέχνη! Το να ελέγχεις πώς σκέφτεσαι και να δαµάζεις τα συναισθήµατά σου θέλει τέχνη! Το καλό νέο είναι πως αυτή η τέχνη, η τέχνη της ζωής, διδάσκεται. Το µυστικό για να µάθει κανείς την τέχνη της ζωής είναι να έχει πάντα ανοιχτά τα µάτια της ψυχής του, να έχει πάθος και φαντασία, να µη φοβάται να βάζει στόχους, να κοιτάζει πάντα ψηλά!»

Στη σηµερινή ενδιαφέρουσα και γεµάτη προκλήσεις εποχή µας, η καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας, ιδιαίτερα στα παιδιά, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Tα παιδιά πρέπει να είναι ψυχικά ανθεκτικά, πρέπει να έχουν τις δυνάµεις και τις δεξιότητες για να αντεπεξέρχονται µε αισιοδοξία, ηρεµία και αποτελεσµατικότητα στις αβεβαιότητες και τις δυσκολίες της καθηµερινής ζωής.

Αυτή την ψυχική ενδυνάµωση των παιδιών µας µπορούµε να την πετύχουµε εύκολα µε τη βοήθεια της τέχνης. Οι απλές ιστορίες ζωής, που ξεδιπλώνονται σε αυτό το τρυφερό και γεµάτο πλούσια συναισθήµατα βιβλίο, συνθέτουν ένα χρήσιµο και ευχάριστο εγχειρίδιο συναισθηµατικής καλλιέργειας για παιδιά. Οι ιστορίες της µικρής ηρωίδας φέρνουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς σε επαφή µε κάποια από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης και τους διδάσκουν πολύτιµα µαθήµατα ζωής.

Οι γονείς, εκτός από σηµαντικές πληροφορίες για την ψυχική ανθεκτικότητα και τον τρόπο που µπορούν να την καλλιεργήσουν στα παιδιά τους, θα βρουν πολλές χρήσιµες δραστηριότητες για να περάσουν δηµιουργικό και εποικοδοµητικό χρόνο µαζί τους.

Γιατί «µε πινέλο και ψυχή» µπορούµε να ζήσουµε όµορφα κι ευτυχισµένα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκδόσεις: Πεδίο
Αριθμός σελίδων: 112
Έτος έκδοσης: 2022
Τιμή: €14,90