Μαμά μπαμπά πόσο Εγώ μου έχτισες;

Πρόταση βιβλίου

Συγγραφέας: Μιχάλης Χαντάς

Το ΕΓ.ΕΝΙ.ΜΑ. αποσκοπεί στο να βοηθήσει τον γονιό να μην καταδικάσει το παιδί του σε μια ζωή γεμάτη φόβο, ανασφάλεια και δυσλειτουργικότητα. Όμως, για να το πετύχει αυτό ο γονιός, δεν φτάνει να διαβάσει την όποια «σοφία» τού λέει ο όποιος ψυχολόγος. Για να εφαρμόσει επαρκώς αυτά που πρέπει να κάνει για να γίνει καλός γονιός, πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΉΤΩΣ να κοιτάξει μέσα του. Nα δει τα δικά του θέματα, όπως και τα θέματα που υπάρχουν στο/στη σύντροφό του και φυσικά στη σχέση τους.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την υλοποίηση μιας υπόσχεσης που πριν από πολλά χρόνια είχα δώσει στον εαυτό μου. Ήταν μια υπόσχεση που άρχισε να γίνεται επιτακτική ανάγκη. Κάθε φορά που συναντούσα στη θεραπεία ένα ακόμα «ενήλικα» με λειτουργικά και ψυχολογικά επίπεδα όχι απλώς παιδιού, αλλά βρέφους. Ήταν φανερό ότι τα άτομα τα οποία υπέφεραν περισσότερο είχαν κοινό ότι οι γονείς τους είχαν «καταφέρει» να τα  κρατήσουν σε αυτό το επίπεδο. Μέρα με τη μέρα, το κοινό γονεϊκό μοτίβο «ανατροφής» γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο, όπως και το είδος της σχέσης
των ίδιων των γονέων μεταξύ τους. Η ανάγκη για το γράψιμο ενός βιβλίου για γονείς έγινε, όπως είπα και πριν, επιτακτική, όσο διαπίστωνα ότι αυτά τα άτομα ήταν εκείνα που είχαν τη μέγιστη δυσκολία –στην πλειονότητά τους– να βοηθηθούν αποτελεσματικά.
Μιχάλης Χαντάς

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκδόσεις: Αρμός
Αριθμός σελίδων:224
Έτος έκδοσης: 2018
Τιμή: €11,20