Επτά παραμύθια ζωής

Είναι η Νόσος ένα Αμετάφραστο Μήνυμα;

Συγγραφέας: Σάββας Σαββόπουλος

Αφετηρία του βιβλίου είναι οι ιστορίες καρκινοπαθών, οι οποίοι, κατά την ψυχοθεραπεία τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους· έναν εαυτό που αγνοούσαν· έναν εαυτό όμοιο με ήρωα παραμυθιού. Σήμερα ο καρκίνος έχει χαρακτηριστικά επιδημίας. Oι κοινωνίες επιχειρούν να τον απομονώσουν, ώστε οι απειλητικές φαντασιώσεις που διακινεί να μην στοιχειώνουν την καθημερινότητα. Οι ασθενείς αποφεύγουν να αναφέρονται σε όσα ζουν, νιώθουν και σκέφτονται, γιατί οι «απέξω» συχνά αρνούνται ακόμη και να ακούσουν την λέξη καρκίνος, ενώ αποφεύγουν τον ασθενή, σαν να πρόκειται για εστία μόλυνσης.

 

 

▶ Παίζουν ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου οι πρώτες εμπειρίες, ο τρόπος ζωής, η ιστορία του καθενός μας;
▶ Τι βιώνει άραγε ο καρκινοπαθής, όταν μόνος παλεύει με την νόσο;
▶ Τι είδους σχέσεις υφαίνει με το περιβάλλον και με τους γιατρούς του;
▶ Ποιους μηχανισμούς άμυνας κινητοποιεί, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που προκύπτει και το άγχος θανάτου που τον κατακλύζει;
▶ Γιατί, όταν μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα βιώματα του καρκινοπαθούς, γινόμαστε καλύτεροι;

Εφτά παραμύθια ζωής ανθρώπων που επέζησαν και άλλων που δεν τα κατάφεραν. Και αποσπάσματα από ιστορίες και άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έψαχναν μια απρόσιτη ζωή. Επίσης ο συγγραφέας εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του από τις εμπειρίες του ως συνοδοιπόρου του καρκινοπαθούς που επιχειρεί να γιατρέψει την ψυχική αρρώστια μέσα του και να ανακαλύψει τον «αληθινό» εαυτό του.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκδόσεις: Αρμός
Αριθμός σελίδων: 330
Έτος έκδοσης: 2019
Τιμή: €17