Γνωρίστε το Κέντρο δια βίου μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ 1) «Ύπαρξη»

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Απαντά ο Γιάννης Λαιμοδέτης

Μιλήστε μας λίγο για το Κέντρο δια βίου μάθησης «Ύπαρξη» . Από πότε λειτουργεί και τι υπηρεσίες προσφέρει;

Η Ελληνική εταιρία Φιλοσοφίας-Ψυχολογίας-Έρευνας (ΕΛ.Ε.ΦΙ.ΨΕ) ιδρύθηκε το 2014 και το 2017 προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου “Ύπαρξη”, το οποίο είναι πιστοποιημένο κέντρο δια βίου μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ 1) από τον ΕΟΠΠΕΠ – Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος του κέντρου είναι η ανάπτυξη, προώθηση και εδραίωση της συμβουλευτικής στην Ελλάδα, δια μέσου επαγγελματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψιλής ποιότητας.

Βασικές δραστηριότητες που αναπτύσει το κέντρο μας είναι:

Εκπαίδευση στην προσωποκεντρική συμβουλευτική

Τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναγνωρισμένο από την Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής. Οι απόφοιτοι μας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους αποκτούν τον τίτλο”Συμβούλου ψυχικής υγείας”.

Έχουν δικαίωμα εγγραφής στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ), την Ευρωπαική Εταιρία Συμβουλευτικής (EAC) και μπορούν να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος.

Ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις συμβουλευτικές δεξιότητες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο που ενδιαφέρεται να κατανοήσει και να βελτιώσει τις σχέσεις του είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να εξελίξουν και να ενσωματώσουν θεωρητικά και βιωματικά τις προσωποκεντρικές συνθήκες στην επικοινωνία τους με πελάτες, ασθενείς, επωφελούμενους, μαθητές, συναδέλφους κλπ.

Εκπαίδευση στην εποπτεία

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρους συμβούλους και ψυχοθεραπευτές που ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν σαν επόπτες.

Άλλα προγράμματα και σεμινάρια

Εκπαίδευση στην Υπαρξιστική συμβουλευτική (Μονοετές πρόγραμμα)

Εκπαίδευση στη συνθετική συμβουλευτική (Μονοετές & Τριτοετές πρόγραμμα)

Συμβουλευτική υποστήριξη

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης (έναρξη Οκτώβριος 2021)

Συμβουλευτική υποστήριξη χαμηλού κόστους για οικονομικά ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Συνεργασία με Ελληνικούς και ξένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Έρευνα

Συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες.

Ποιά είναι η φιλοσοφία και ο σκοπός του κέντρου σας;

Η φιλοσοφία μας είναι: Βαθιά πίστη στην αξία του προσώπου, τίμηση της ανθρώπινης ύπαρξης, αυτογνωσία που φέρνει γνώση, κατανόηση και αποδοχή του κόσμου του άλλου στην μοναδικότητα του.

Δέσμευση μας αποτελεί η άσκηση της Συμβουλευτικής με ήθος και ακεραιότητα, συνεχή εκπαίδευση, προσωπική ανάπτυξη και εποπτεία.

Εργαζόμαστε για την ποιότητα στην εκπαίδευση, υψηλό επίπεδο πρακτικής, πιστή εφαρμογή του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε σταθερά στην εδραίωση και ανάπτυξη του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής  Υγείας.

Τι ξεχωριστό μπορεί να βρει σ΄εσάς όποιος σας επισκεφτεί;

  • Υψηλή ποιότητα βιωματικής και θεωρητικής εκπαίδευσης.
  • Δέσμευση στις προσωποκεντρικές αρχές και τη δεοντολογία.
  • Ανθρωπιστικό κλίμα στη σχολή. Ενδεικτικά να πώ ότι, αυτό είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσουν.

Πείτε μας μια ωραία ανάμνηση από την δουλειά σας.

Οι ωραίες αναμνήσεις είναι κάτι με διάρκεια. Όταν βλέπουμε τους εκπαιδευόμενους μας να εξελίσονται και να βρίσκουν νέους δρόμους για μια πιο ικανοποιητική και ολοκληρωμένη ζωή. Αυτό το βιώνουμε κάθε φορά σαν ένα “θαύμα”, που μας δίνει μοναδική χαρά και ικανοποίηση.

Που μπορεί να σας βρει κάποιος ή να κλείσει ραντεβού μαζί σας;

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες του κέντρου μας μπορεί να μας βρει: Αιόλου 68-70 Αθήνα κλείνοντας ένα ραντεβού στα τηλέφωνα: 210-3388044, 6944-417770 (Γιάννης Λαιμοδέτης).