Βιογραφικό Παναγιώτα Κυπραίου

Η Παναγιώτα Κυπραίου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Βρετανικού πανεπιστημίου Open University. Ειδικεύτηκε στη Σωματική Ψυχοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.), όπου παρακολούθησε επίσης μετεκπαιδεύσεις επιπέδου Master’s στην ψυχοθεραπεία Gestalt με τον Barrie Simmons και τον Dott. Mimmo Ciavarelli, στη Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία με τον Dott. Alberto Torre και στην Κλινική Εποπτεία με τον Dott. Genovino Ferri.

Έχει εκπαιδευτεί στις τεχνικές τραυματοθεραπείας (αποκατάστασης ψυχικού τραύματος) EMDR, Brainspotting και Resource Brainspotting, στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών καθώς και στο Συντονισμό Σχολών Γονέων (εξελικτικό σύστημα Μαρίας Χουρδάκη) υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επιμέρους ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: Θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, Συστημική Αναπαράσταση, Ψυχόδραμα, Βιοδυναμική ψυχοθεραπεία, Βιοσυστημική ψυχοθεραπεία, Παιγνιοθεραπεία, Δραματοθεραπεία, Βιοενεργειακή Ανάλυση, Βραχεία Ψυχοθεραπεία.

Από το 2002 εργάζεται ως Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια, προσφέροντας Ψυχολογική Υποστήριξη και Ψυχοθεραπεία σε ενήλικους και Συμβουλευτική σε γονείς. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης, Σχολές Γονέων και Βιωματικά Σεμινάρια.

Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, εργάστηκε στο τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτιο». Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια σε διάφορους κοινωνικούς φορείς όπως στο κέντρο υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών «Γραμμή SOS δίπλα σου», στο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας «ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», στο Δημοτικό πολυϊατρείο Αμαρουσίου και στο Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ».

Είναι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια (ECP) από την European Association for Psychotherapy (EAP). μέλος της British Psychological Society (MBPsS, GBC), του Πανελληνίου Συνδέσμου Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και της European Association for Body Psychotherapy (EABP).

Επίσης, είναι μέλος της Eπιστημονικής Eπιτροπής της ΠΕΣΩΨ και συμμετείχε στις Επιστημονικές Επιτροπές του 14ουκαι 15ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σωματικής Ψυχοθεραπείας.

Ιστοσελίδα: www.psychotherapeia.net.gr


Διαβάστε τα άρθρα της στα Ψυχο-γραφήματα ΕΔΩ.