Έκθεση Ζωγραφικής του Παντελή Βαϊμάκη

“A Painting Portfolio”

Έργα εμπνευσμένα από τη φύση, τη θάλασσα και τη ζωή στην πόλη.

Εγκαίνια Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 20:00

Στο πλαίσιο «Μάρτιος μήνας αφιερωμένος στα άτομα με αναπηρία»

O Πολυχώρος Μύρτιλλο έχει τη χαρά να φιλοξενήσει έναν ιδιαίτερα εμπνευσμένο καλλιτέχνη, τον Παντελή Βαϊμάκη. Με τα εξαιρετικά έργα του, υποδεχόμαστε την Άνοιξη, μέσα από την τέχνη. Για το Μύρτιλλο η κάθε μέρα του χρόνου είναι μια γιορτή και είναι  αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που ξέρουν να αξιοποιούν τα ταλέντα τους και τις ικανότητες τους.

Για μας ο Μάρτιος δεν είναι τίποτα άλλο από μια υπενθύμιση και ευαισθητοποίηση προς το κοινό, να μάθει και να γνωρίσει ταλέντα όπως του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, αλλά και άλλων συνανθρώπων μας.

Σας περιμένουμε στις 8 Μαρτίου να συναντήσουμε την «Τέχνη» και την «Ευαισθησία».

Διεύθυνση: Λάμψα και Τριφυλίας Γηροκομείο, Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Σταθμός Μετρό Πανόρμου.

Τηλ. 211 01 123176 – facebook/Myrtillo

Λίγα λόγια για τον Παντελή

Αν η ζωγραφική είναι απλώς άλλος ένας τρόπος για να κρατάμε ημερολόγιο, τότε, όταν αναφερόμαστε στον Παντελή Βαϊμάκη, θα πρέπει να μιλάμε για ένα πολυσέλιδο βιβλίο που ξεκινάει το 1977 στην Αθήνα.

Ο Παντελής από μικρός φανέρωσε την κλίση του στη ζωγραφική αλλά και την αγάπη του για τη φύση, τις ελληνικές θάλασσες και τα νησιά. Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στα 16 του χρόνια και έκτοτε ασχολείται με αυτό. Τα πρώτα χρόνια μαθήτευσε δίπλα στον Κώστα Σπυριούνη, μαθητή του Γιάννη Τσαρούχη και παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο εργαστήρι του Ιδομενέα Σαρρή.

Έργα του εκτέθηκαν για πρώτη φορά το 2013 στην γκαλερί “The Blender Gallery”, σε έκθεση με θέμα τη θάλασσα. Βασική πηγή έμπνευσής του είναι η φύση και η αλληλεπίδρασή της με τον άνθρωπο.