Βιογραφικό Μαρία Καδόγλου

Η Μαρία Καδόγλου είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Κοινωνική Ψυχιατρική» της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμια Θράκης.

Η γνώση και η εμπειρία της αντλείται κυρίως από το χώρο της Ψυχικής Υγείας & της Κοινωνικής Πρόνοιας. Έχει υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της Κινητής Μονάδας Ψυχιατρικής Περίθαλψης Υπαίθρου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας στην Αλεξανδρούπολη και συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε τομείς αγωγής κοινότητας, εκπαίδευσης προσωπικού-φοιτητών-εθελοντών και επιστημονικής στήριξης των οικογενειών με μέλος με προβλήματα ψυχικής υγείας μέσω Συλλόγων οικογενειών ψυχικής υγείας.

Έχει πραγματοποιήσει μια πληθώρα παρουσιάσεων για θέματα ψυχικής υγείας και έχει συμμετάσχει σε αναρίθμητα εκπαιδευτικά δρώμενα (σεμινάρια, συνέδρια κτλ) του χώρου της Ψυχικής Υγείας και της Πρόνοιας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Συγκεντρώνει εμπειρία από ευρωπαϊκά προγράμματα και εκπαίδευση.

Έχει να επιδείξει μια πολυδιάστατη κοινωνική εθελοντική δράση σε Συλλόγους κοινωνικού, αθλητικού και οικολογικού χαρακτήρα.
Τα τελευταία χρόνια, επιδίδεται στη συγγραφή άρθρων προς δημοσίευση και στην εκπαίδευση στην έρευνα.

E-mail:  marykdl@gmail.com
Τηλέφωνο: 6948048564