Εκδηλώσεις

18ο Πανελλήνιο συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας

  5 Οκτωβρίου 2022 - 9 Οκτωβρίου 2022
  Λεπτομέρειες:

  Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, της ΕΛΨΕ, στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στο συνέδριό μας, θα ανταμώσουμε ξανά στον οικείο και δραστήριο χώρο παραγωγής και μετάδοσης γνώσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου, μετά από μακρά και συνεχιζόμενη περίοδο δοκιμασίας, αβεβαιότητας, φανερών και υποδόριων αλλαγών στη ζωή όλων.

  Η πανδημία βάθυνε τις πληγές που έχει αφήσει η οικονομική και η μεταναστευτική κρίση στην «ανθρώπινη κατάσταση», τις αξίες και τη συνοχή της κοινωνίας μας. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και η Ψυχολογία μπορεί καίρια να συμβάλει στην απόκρισή μας, για να κατανοήσουμε όσα πάσχουμε και όσα έρχονται, για να παρέμβουμε, στηρίξουμε, θεραπεύσουμε σε ατομικό, διαπροσωπικό και κοινοτικό επίπεδο.

  Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η ρήση “nihil humanum, mihi alienum”, «τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο». Εμπνευσμένη από τον Ρωμαίο θεατρικό συγγραφέα Τερέντιο (185-159 π.Χ.), η ρήση αντανακλά την προσπάθεια, μέσα από την επιστήμη μας, να συναντηθούμε και συμφιλιωθούμε με τον άγνωστο, συχνά ανέστιο κι αποκλεισμένο «ξένο», εκείνον που βρίσκεται δίπλα μας αλλά κι εκείνον που έχουμε μέσα μας, τη σκοτεινή
  πλευρά μας, τον άκρατο ατομικισμό, την παρορμητικότητα, το τραύμα, το αρνητικό συναίσθημα, την άκαμπτη προκατάληψη, τους αυτόματους μεροληπτικούς μηχανισμούς της σκέψης μας… Συναντήσεις που μπορούν να μας κάνουν πιο ολοκληρωμένους και τις κοινότητές μας, κοινότητες πιο ενεργών πολιτών, κατανόησης και αλληλεγγύης.

  Το Συνέδριο επί πέντε ημέρες θα στεγάσει ομιλίες, συμπόσια, συνεδρίες, εργαστήρια, και άλλες δραστηριότητες με γενικό στόχο την παρουσίαση, ενημέρωση και κριτική συζήτηση της Ψυχολογικής έρευνας, στην μεγάλη γκάμα των θεματικών ενοτήτων της Ψυχολογίας στις οποίες δραστηριοποιούνται οι ερευνητές στην Ελλάδα σήμερα. Oμιλίες και συμπόσια θα αναδείξουν το κεντρικό θέμα του συνεδρίου.

  Προσκαλούμε ερευνητές Ψυχολόγους, ερευνητές συγγενών επιστημών που εστιάζουν σε ψυχολογικά ζητήματα, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, και όσους άλλους ασχολούνται με θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος να υποβάλουν τις εργασίες τους.

  Σας περιμένουμε με χαρά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!

  Οι διοργανωτές,
  Παναγιώτης Κορδούτης, Πρόεδρος του Συνεδρίου
  Αργυρώ Βατάκη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
  Σμαράγδα Καζή, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

  Ημερομηνίες διεξαγωγής: 5 - 9 Οκτωβρίου 2022

  Σημαντικές Ημερομηνίες

  • Έναρξη υποβολής εργασιών: Φεβρουάριος 28, 2022
  • Έναρξη εγγραφών: Φεβρουάριος 28, 2022
  • Λήξη υποβολής εργασιών: Μάιος 15, 2022
  • Γνωστοποίηση αποδοχής εργασιών: Ιούλιος 15, 2022
  • Λήξη μειωμένου κόστους εγγραφής: Αύγουστος 1, 2022
  • Γνωστοποίηση προγράμματος: Σεπτέμβριος 15, 2022

  Ενημερωτικό φυλλάδιο

  Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου εδώ

  Στοιχεία επικοινωνίας