Εκδηλώσεις

Ομάδες στήριξης: Ελπίδα

    9 Απριλίου 2022
    Λεπτομέρειες:

    Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 15:00-17:00 οι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας. Δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο, που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους. Το θέμα αυτής της συνάντησης είναι η «Ελπίδα».

    Μια δια ζώσης συνάντηση, μετά από δύο χρόνια, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομιλητές, τους ειδικούς ψυχικής υγείας, να ενημερωθεί, να θέσει ερωτήσεις, προβληματισμούς ενώ εάν επιθυμεί μπορεί  να μοιραστεί και προσωπικά βιώματα.

    Θα μιλήσουν οι:

    Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος, ψυχολόγος - σύμβουλος ψυχικής υγείας

    Eλπίδα Αναστασία Κόκκοτα, Ιδρύτρια του MeXOXO (ΜΚΟ που υποστηρίζει διεθνώς την οικονομική ανάπτυξη των γυναικών)

    Ibrahim Al Hussein, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, αθλητής ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

    Τη συζήτηση θα συντονίσουν η ιδρύτρια των «Ομάδων Στήριξης», Γιώτα Ζαγγανά.

    Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

    Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

    Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

    Link προκράτησης: https://bit.ly/3IPHLqr

    Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3tTfB9Y

    Λίγα λόγια για τη συνάντηση

    «Ελπίδα- Πώς επηρεάζει τη ζωή μας σε ψυχολογικό και βιολογικό επίπεδο».

    Είναι η ελπίδα μηχανισμός πάλης ή φυγής; Η προσδοκία του καλού, οι απογοητεύσεις, η εμποροποίηση της ευτυχίας. Τι κάνει η ελπίδα στον εγκέφαλο;

    Τoxic Positivity και ο λόγος που χρειαζόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα. Βγήκαμε απ το τούνελ… και μετά; Νιώθουμε απογοητευμένοι; Πλέει  η ελπίδα μας σε αχαρτογράφητα νερά;

    Λίγα λόγια για τις «Ομάδες Στήριξης»

    Το υποστηρικτικό δίκτυο των «Ομάδων Στήριξης» μέσα από δίωρες συναντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους, έρχεται ξανά με δια ζώσεις συζητήσεις, ανοιχτές για το κοινό, με την πολύτιμη βοήθεια των επιστημονικών συνεργατών, με βιωματικές εμπειρίες, με προτάσεις και πρακτικές συμβουλές να δώσει μία ανάσα ανακούφισης, να «ανοίξει» ένα φωτεινό μονοπάτι στα σκοτάδια που μας περικλείουν και μας τρομάζουν.

     

    Στοιχεία επικοινωνίας