Εκδηλώσεις

Η ζωοθεραπεία – διαμεσολάβηση με το ζώο στην υπηρεσία της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου

    4 Ιουνίου 2022
    Λεπτομέρειες:

    Τι ακριβώς είναι η Ζωοθεραπεία; Σε ποια πεδία μπορεί να έχει εφαρμογή; Μπορεί ένα ειδικά διαπαιδαγωγημένο ζώο να συμβάλει στην βελτίωση ατόμων που πάσχουν και πώς;

    Απαντήσεις σ’ αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα, πρόκειται να δοθούν στην 1η Ομιλία για την Ζωοθεραπεία που διοργανώνεται στην Αθήνα, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στο Ξενοδοχείο «Athens Capital M Gallery» στο Σύνταγμα.

    Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου. Με την διαμεσολάβηση ενός ειδικά διαπαιδαγωγημένου ζώου και στα πλαίσια μιας δομημένης και εστιασμένης παρέμβασης, επιτυγχάνεται βελτίωση σε διάφορες ψυχικές δυσκολίες. Το ζώο ανοίγει δρόμους επικοινωνίας όταν η ύπαρξη κάποιων δυσκολιών την περιορίζει ή την αποκλείει.

    Ο FRANCOIS BEIGER, ιδρυτής και πρόεδρος του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΖΩΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ζωοθεραπευτής, ηθολόγος, εθνολόγος, με μεγάλο συγγραφικό έργο, με πολυετές ερευνητικό και κλινικό έργο στις ψυχολογικές εφαρμογές της ζωοθεραπείας - διαμεσολάβησης με το ζώο, στον Καναδά και στη Γαλλία, θα είναι ο κύριος προσκεκλημένος και ομιλητής στην εκδήλωση που οργανώνεται από την ελληνική ομάδα, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας, φορέα πιστοποιημένου από το Γαλλικό κράτος. Στην ομιλία θα πλαισιώνεται από Έλληνες συνεργάτες της ελληνικής ομάδας, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε διάφορους χώρους.

    Η Ημερίδα αυτή αφορά σε ευρύ κοινό ως επιστημονική ενημέρωση, για ανθρώπους που θεωρούν ότι η εργασία με το ζώο μπορεί να είναι ευεργετική στην επίλυση δυσκολιών (ψυχικές διαταραχές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, παιδιατρικά σύνδρομα, μαθησιακές δυσκολίες, εφηβική παραβατικότητα, παθολογία της τρίτης ηλικίας κ.α.) αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επαγγελματίες του κλάδου της υγείας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν το επιστημονικό τους «οπλοστάσιο» με την ζωοθεραπεία - διαμεσολάβηση με το ζώο.

    Θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά

    Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής δείτε εδώ

    Στοιχεία επικοινωνίας