Εκδηλώσεις

Προγράμματα Μεταπτυχιακού Επιπέδου στην Εικαστική Θεραπεία από το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

  Ελλάδα, Αθήνα
  Καλομενοπούλου 9 Νέο Ψυχικό
  Λεπτομέρειες:

  Τετραετή Προγράμματα  Μεταπτυχιακού Επιπέδου:

  Α. Στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων 

  Β. Στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων

   

  “Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία δεν έχει περιορισμούς. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Δεν απαιτεί ταλέντο στην ζωγραφική. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ανθρώπους που βρίσκουν τα λόγια δύσκολα ή ανεπαρκή για να εκφράσουν αυτά που επιθυμούν, όπως και σε ανθρώπους οι οποίοι στηρίζονται τόσο πολύ στον λόγο ώστε χάνουν επαφή με το συναίσθημα”, Ν. Αναγνωστοπούλου.

  Τι είναι;

  Η Μετεκπαίδευση του Κ.Τ.Ψ. στην «Εικαστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων» ή στην «Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων", αποτελείται από δύο  τετραετή προγράμματα Μεταπτυχιακού επιπέδου με εξειδίκευση στον τομέα Ενηλίκων ή στα Παιδιά και τους Έφηβους αντίστοιχα, τα οποία οδηγούν σε Πιστοποιητικό Ειδίκευσης στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας (E.A.P.), στην οποία το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας είναι πλήρες μέλος και Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης (EAPTI).

   Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

  Απευθύνεται σε άτομα που έχουν πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες (Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.), στην Ψυχολογία, Ψυχιατρική, Κοινωνική Εργασία, Παιδαγωγική και Νηπιαγωγών κ.α. ή στην Τέχνη (Καλών Τεχνών ή άλλες ισότιμες σχολές).

   

  Τι περιλαμβάνει;

  Ολοκληρώνοντας το Εισαγωγικό Έτος («Εισαγωγικό Σεμινάριο» Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, Ελεύθερο Εργαστήρι Τέχνης και Βιωματικοί Μαραθώνιοι), ο σπουδαστής έχει την δυνατότητα, εφόσον πληροί τα κριτήρια εισαγωγής, να ενταχθεί στην Κυρίως Εκπαίδευση της κατεύθυνσης «Εικαστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων» ή της κατεύθυνσης «Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων», με προϋπόθεση την έναρξη της προσωπικής (ατομικής ή ομαδικής) του εικαστικής ψυχοθεραπείας και την πρακτική του άσκηση.

  Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια του προγράμματος διεξάγονται στα ελληνικά και η βιβλιογραφία είναι κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Τα σεμινάρια και τα βιωματικά εργαστήρια διεξάγονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα μαθήματα Ιστορίας Τέχνης και οι εποπτικές συναντήσεις διεξάγονται απογεύματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το ακαδημαϊκό έτος διαρκεί 9 μήνες (σύνολο 32 εβδομάδων), από την 1η Οκτωβρίου έως τέλος Ιουνίου.

   

  Στο Κέντρο υπάρχει Σύμβουλος Σπουδών για να κατευθύνει τους σπουδαστές τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εφόσον το χρειαστούν.

  Τα προσωπικά δεδομένα των σπουδαστών προστατεύονται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), ο οποίος αφορά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέθηκε δια νόμου σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018.

   

  Περιεχόμενα Σπουδών

  Α. Μαθήματα Κορμού και Κατεύθυνσης

  Β. Βασικές Αρχές Τέχνης και Εργαστήρι Τέχνης

  Γ. Πρακτική Άσκηση

  Δ. Εποπτεία

  Ε. Προσωπική θεραπεία

   

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα στη διεύθυνση:  admin@artpsy.gr.

   

   

  Στοιχεία επικοινωνίας
  Τηλέφωνο: 210 6747810