Εκδηλώσεις

Ο αδελφικός δεσμός

  19 Φεβρουαρίου 2022 - 20 Φεβρουαρίου 2022
  Διεξαγωγή:
  • Online
  Λεπτομέρειες:

  Η αδελφοσύνη απασχόλησε ως έννοια και ως πράξη την ανθρωπότητα από τις απαρχές του πολιτισμού. Σε κάθε ιστορική στιγμή την βλέπουμε να επανέρχεται και να διεγείρει τα συναισθήματα και τις σκέψεις, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά.

  Η αδελφική σχέση και ο αδελφικός δεσμός, είναι η ολιγότερο επεξεργασμένη δυάδα στον τομέα της ψυχανάλυσης, της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής και αυτό είναι μια πραγματικότητα και αλήθεια. Αυτή η δυναμική διαλεκτική δημιουργεί συνθήκες και γεγονότα εξαιρετικής παρουσίας και εμβέλειας μέσα στην οικογενειακή δομή και στην κοινότητα.

  Η ανάγκη των ανθρώπων είναι να έχουν έναν αδελφό, μία αδελφή. Ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει.

  Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, ως ο αποκλειστικός επιστημονικός φορέας της Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, με συνεχή παρουσία και δράση στο χώρο της Συμβουλευτικής, έρχεται να καλύψει, μέσα από ομιλίες και εργαστήρια, το υπάρχον κενό και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην ετήσια, 26η Διημερίδα για το 2022 που διοργανώνει ψηφιακά, στις 19 και 20 Φεβρουαρίου, με θέμα:

  Ο ΑΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

  Κάθε διημερίδα της Ε.Ε.Σ., αποτελεί ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός που συμπυκνώνει συναισθήματα και σκέψεις δημιουργώντας μια ανακεφαλαίωση και μια εισήγηση με προοπτική, του θέματος που, κάθε φορά, προτείνεται.

  Αυτή η Διημερίδα, μέσω των Εισηγήσεων και των Εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν, έρχεται να αναδείξει τον αδελφικό δεσμό ως ισχυρότατο πεδίο δράσης, να τον τοποθετήσει στην ουσιαστική του θέση, ως ένα κομβικό σημείο, εντός του ψυχικού χώρου ενός εκάστου υποκειμένου και ως μία από τις κυρίαρχες δομές του συλλογικού σώματος της ανθρώπινης φυλής.

  Για την Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας
  Ιουλία Κούρτη
  Συντονίστρια Επιστημονικής Επιτροπής

  Για την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής
  Εύα Μεταλίδη
  Πρόεδρος

  Ανθή Δήμητσα
  Γενική Γραμματέας

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ Η παρακολούθηση θα γίνει μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας με προσωπικό link παρακολούθησης. Όλες οι οδηγίες θα σταλούν με email στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες πριν την έναρξη των Διημερίδας.

  ΓΛΩΣΣΑ Η επίσημη γλώσσα της Διημερίδας είναι η Eλληνική.

  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Τα πιστοποιητικά συμμετοχής (εισηγήσεις/ομιλίες, Βιωματικό εργαστήρι, συμμετέχοντες) θα σταλούν ηλεκτρονικά μετά το πέρας της Διημερίδας αφού συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα αξιολόγησης.

  Υποβολή περιλήψεων έως 24 Ιανουαρίου 2022

  Για εγγραφή δείτε εδώ

  Στοιχεία επικοινωνίας
  Email: info@era.gr