Εκδηλώσεις

Ομάδες στήριξης: Από την καρδιά στη φώνηση

  16 Απριλίου 2022
  Λεπτομέρειες:

  Το Σάββατο 16 Απριλίου 15:00-17:00 οι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας. Δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο, που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους. Το θέμα αυτής της συνάντησης είναι η «Από την καρδιά στη φώνηση». Είναι η φωνή ο καθρέφτης της ψυχής;

  Μια δια ζώσης συνάντηση, μετά από δύο χρόνια, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομιλητές, τους ειδικούς ψυχικής υγείας, να ενημερωθεί, να θέσει ερωτήσεις, προβληματισμούς ενώ εάν επιθυμεί μπορεί  να μοιραστεί και προσωπικά βιώματα.

  Θα μιλήσουν οι:

  Στέλλα Σαντζακλή, Ms, CCC- SLP Παθολόγος Λόγου, Ομιλίας, Φωνής

  Πρόδρομος Ταράσης, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Επικοινωνιολόγος

  Παναγιώτης Τερζάκης,  Voice Coach (MM), Καθηγητής Φωνητικής - Ορθοφωνίας

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

  Τη συζήτηση θα συντονίσουν η ιδρύτρια των «Ομάδων Στήριξης», Γιώτα Ζαγγανά.

  Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

  Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

  Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

  Link προκράτησης: https://bit.ly/3xcmoh2

  Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3ugfzc5

  Λίγα λόγια για τη συνάντηση

  Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τη φωνή μας και πως μπορούμε να παρέμβουμε ώστε να την επαναπροσδιορίσουμε;

  Συζητάμε για τις ιδιότητες της φωνής, τις συναισθηματικές συνθήκες και τις παραμέτρους που είτε την μπλοκάρουν είτε την απελευθερώνουν.

  - Πώς αντιδρά η φωνή μας στις καθημερινές εντάσεις και προβλήματα;

  - Μπορούμε να την αλλάξουμε και να την ορίσουμε εκ νέου;

  - Είναι η φωνή μας ο καθρέφτης της ψυχής μας;

  Λίγα λόγια για τις «Ομάδες Στήριξης»

  Το υποστηρικτικό δίκτυο των «Ομάδων Στήριξης» μέσα από δίωρες συναντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους, έρχεται ξανά με δια ζώσεις συζητήσεις, ανοιχτές για το κοινό, με την πολύτιμη  βοήθεια των επιστημονικών συνεργατών, με βιωματικές εμπειρίες, με προτάσεις και πρακτικές συμβουλές να δώσει μία ανάσα ανακούφισης, να «ανοίξει» ένα φωτεινό μονοπάτι στα σκοτάδια που μας περικλείουν και μας τρομάζουν.

  Στοιχεία επικοινωνίας