Εκδηλώσεις

Η σημασία του να είσαι διαφορετικός – Το φάσμα του αυτισμού στον 21ο αιώνα

  13 Μαΐου 2023
  Λεπτομέρειες:

  Ο Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας διοργανώνει ημερίδα με ομιλητή τον Professor Tony Attwood 

  «Η σημασία του να είσαι διαφορετικός – Το φάσμα του αυτισμού στον 21ο αιώνα»

  Σάββατο 13-5-2023, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Ώρες 08:30 – 17:00

  Mε την υποστήριξη των Κέντρων ειδικών θεραπειών: ΤΝΑ SPACE  και Συμβαδίζω

  Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές για το φάσμα του αυτισμού, σε εκπαιδευτικούς και  ειδικούς θεραπευτές που ασχολούνται με το Φάσμα του Αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν διάφορες παραμέτρους στο πλάνο παρέμβασης.

  Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή

  Ο Professor Tony Attwood είναι κλινικός ψυχολόγος με εξειδίκευση στο φάσμα του αυτισμού από την αρχή της καριέρας του ως κλινικός ψυχολόγος στην Αγγλία το 1975.

  Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ιδιωτικό του γραφείο και είναι επίσης βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Griffith του Queensland και ανώτερος σύμβουλος στην κλινική Minds and Hearts στο Brisbane. Το βιβλίο του «Σύνδρομο Asperger – Ένας οδηγός για τους γονείς και τους επαγγελματίες» έχει πουλήσει πάνω από 400.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες. Το επόμενο βιβλίο του «Σύνδρομο Asperger– Ένας πλήρης οδηγός», που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2006, έχει πουλήσει πάνω από 300.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και είναι ένα από τα βασικά εγχειρίδια για το σύνδρομο Asperger. Επόμενα βιβλία του σχετικά με διαχείριση συναισθημάτων, κοινωνικές σχέσεις και σεξουαλικότητα, γενικές συμβουλές για παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, έχουν εκδοθεί από τους εκδότες Jessica Kingsley, Future Horizons Inc. και Guilford Press.
  Ο Professor Tony Attwood  έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό Αυστραλιανών και Διεθνή Συνεδρίων. Παρουσιάζει (είναι εισηγητής σε) εργαστήρια και διοργανώνει εκπαιδεύσεις για γονείς, επαγγελματίες και άτομα στο φάσμα του αυτισμού σε όλο τον κόσμο και είναι ένας παραγωγικός συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και βιβλίων επί του θέματος. Έχει παρουσιάσει αρκετά ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια με τη συνεργάτη του Dr Michelle Garnett, τα οποία έχουν καταγραφεί και είναι προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας τους www.attwoodandgarnettevents.com.  Έχει συνεργαστεί με πολλές χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών στο φάσμα του αυτισμού.

  Πρόγραμμα

  08:30 – 09:00 Εγγραφές

  09:00 – 12:30 Θέματα Εφήβων με ΔΑΦ-Επίπεδο 1 (Σύνδρομο Asperger) 

  13:30 – 17:00 ΔΑΦ-Επίπεδο 1 ενήλικες (Σύνδρομο Asperger): Απασχόληση και Σχέσεις

  Πληροφορίες

  Γραμματεία  κα N.Θεοδωροπούλου

  τηλ. 2410-613112,  Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 15.00

  email:  seminars@autismthessaly.gr

  Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

   

   

  Στοιχεία επικοινωνίας
  Τηλέφωνο: 2410613112