Εκδηλώσεις

Εκπαίδευση στη Θεραπευτική Γραφή Για Επαγγελματίες στην Ψυχική Υγεία 2022-’23- Πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

  Διεξαγωγή:
  • Online
  Λεπτομέρειες:

  Επιστημονικά Υπεύθυνη- ΕισηγήτριαΔήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

  ------------------------------------------------------------------------

  Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας διοργανώνει για 5η χρονιά πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κύκλο στη Θεραπευτική Γραφή.

  Η θεραπευτική γραφή πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60 και τις τελευταίες δεκαετίες έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσέγγιση για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων, με οφέλη σε ψυχο-σωματικό επίπεδο.

  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι βασισμένο κυρίως στις μεθόδους των Pennebaker, Adams, Thompson και Progoff και η βιβλιογραφία και μέρος του υλικού θα είναι στ’ αγγλικά.

  Απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχίατροι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ).

  Αν δεν ανήκετε στις παραπάνω ομάδες αλλά ενδιαφέρεστε για την εκφραστική γραφή μπορείτε να παρακολουθήσετε το επιμορφωτικό πρόγραμμα χρήσης της εκφραστικής γραφής στην εκπαίδευση και στην κοινότητα που είναι ανοιχτό για όλους. 
  Περισσότερα δείτε εδώ. 

  Τι είναι η θεραπευτική γραφή

  Στη θεραπευτική ή εκφραστική γραφή (χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι) το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο για την έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεων με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις μετατραυματικού στρες, κατάθλιψης, διπολικής διαταραχής, αγχωδών διαταραχών, διατροφικών και σωματικών διαταραχών, εξαρτήσεων, χρόνιων ασθενειών, σχολικών θεμάτων, προβλημάτων παιδιών – εφήβων και οικογενειών, θεμάτων προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας, επικοινωνίας κ.ά. Αναλόγως με τον στόχο, δίνονται οι κατάλληλες τεχνικές και ασκήσεις είτε σε ατομικές είτε σε ομαδικές συνεδρίες.

  Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπευτική γραφή μπορείτε να δείτε εδώ

  Βιογραφικό Επιστημονικά Υπεύθυνης

  Η Δήμητρα Διδαγγέλου σπούδασε Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε κι εξειδικεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην τραυματοθεραπεία CRM, στη συστημική προσέγγιση, στη βιβλιοθεραπεία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην καθοδήγηση διαλογισμού.

  Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου (2380), είναι αναγνωρισμένη από την Βελγική Επιτροπή Ψυχολόγων (812333003) και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων  (2671). Επιπλέον είναι μέλος στους οργανισμούς: Mental Health Europe, Lapidus International, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, ΕΣΗΕΑ.

  Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης και Θεραπείας.

  Έχει γράψει λογοτεχνικά κι επιστημονικά βιβλία και το τελευταίο βιβλίο της έχει  τίτλο “Ευγνωμοσύνη” (εκδόσεις Καστανιώτη, 2020).

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο (GR2411500122CAB1) από τον επίσημο διεθνή φορέα πιστοποίησης Libero Asssurance και αποδίδει στους συμμετέχοντες 235 μονάδες Continual Professional Development (CPD) και 7,8 ECTS/ECVET.

  Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2022.

  Η εκπαίδευση γίνεται εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου με live εισηγήσεις σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες και διαρκεί 9 μήνες.

  Περιλαμβάνει:

  • Ζωντανές εισηγήσεις διδασκαλίας μέσω διαδικτύου
  • Μελέτη της βιβλιογραφίας και συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού
  • Γραπτές εργασίες
  • Βιωματικές ασκήσεις
  • Συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο
  • Πρακτική εξάσκηση
  • Εποπτεία
  • Τελική εργασία

  Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις τεχνικές στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους πράξης. Θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης και πιστοποιητικό εκπαίδευσης το οποίο θα αναγράφει τις μονάδες CPD και ECTS/ECVET.

  Εγγραφές μέχρι τις 03 Οκτωβρίου 2022.

  Έκπτωση 10% στο συνολικό κόστος και μικρότερες δόσεις μοιρασμένες σε 10 μήνες για εγγραφές μέχρι τις 10 Ιουλίου 2022. 

  Για αναλυτικές πληροφορίες ρωτήστε στο παρακάτω email, αφήνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com

  Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να κατεβάσετε την
  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε μαζί με ένα αναλυτικό βιογραφικό στο: expressive.writing@yahoo.com

  Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα προηγηθεί συνέντευξη.

  ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
  www.expressingmyself.gr

  Στοιχεία επικοινωνίας