Εκδηλώσεις

(διαδικτυακό) «Watch me Play» Πρακτική ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, Εργασία με γονείς & παιδιά (0-7)

  27 Μαΐου 2023 - 28 Μαΐου 2023
  Διεξαγωγή:
  • Online
  Λεπτομέρειες:

   

  Ημερομηνίες διεξαγωγής Σάββατο, Κυριακή 27-28/05, 2023
  Ώρες διεξαγωγής  10:00 π.μ -16:00 μ.μ
  Διάρκεια 12 ώρες
  Χώρος Διεξαγωγής Διαδικτυακό (μέσω ΖΟΟΜ)

   

  Απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, προπτυχιακούς κι μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας) καθώς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή ήδη εργάζονται με γονείς και παιδιά έως 7 ετών.

  Εισηγητές:

  Holmes Άλκηστη, BSc, MSc, MProf Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, Mέλος του Association of Child Psychotherapists UK, Eκπαιδευμένη στην Kλινική Tavistock του Λονδίνου

  Μοσκόφη Ιορδάνα, MSc Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

  Σαντίκου Βασιλική, MSc Ψυχολόγος

  Πληροφορίες

  Η θεραπευτική προσέγγιση Watch me Play! που εφαρμόζεται στην κλινική Tavistock του Λονδίνου, παρέχεται από το ΔΙΚΕΨΥ προσαρμοσμένη στην ελληνική γλώσσα Κοίτα με να παίζω! σε συνεργασία με το Ίδρυμα Tavistock Clinic.

  Περισσότερες πληροφορίες: https://dikepsy.gr/watch-me-play-koita-me-na-paizo/

  Η προσέγγιση Κοίτα με να παίζω! είναι ένας τρόπος υποστήριξης βρεφών και μικρών παιδιών (ηλικίας 0-7 ετών) και των φροντιστών τους. Αναπτύχθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των μικρών παιδιών για επικοινωνία και συναισθηματική επαφή.

  Έχει φανεί χρήσιμη σε ένα ευρύ φάσμα πλαισίων και οικογενειών (για οικογένειες μετά από υιοθεσία ή αναδοχή, οικογένειες με δυσκολίες στο δεσμό γονέα/ παιδιού, οικογένειες στην αρχή μιας αξιολόγησης με ασαφείς ή αναδυόμενες δυσκολίες, καθώς και οικογένειες που επιθυμούν απλά να έχουν βελτιωμένη επαφή με τα παιδία τους).

  Η προσέγγιση προωθεί το παιχνίδι που καθοδηγείται από παιδιά, την ατομική προσοχή από τους φροντιστές και τη συζήτηση με τα παιδιά για το παιχνίδι τους. Οι φροντιστές κατά τη διάρκεια του Κοίτα με να παίζω! ενθαρρύνονται να παρέχουν στα παιδιά παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους παράλληλα με την αμέριστη προσοχή τους σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Η εφαρμογή της μεθόδου μπορεί να γίνεται για σύντομα χρονικά διαστήματα δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

  Οι φροντιστές ενθαρρύνονται: να μιλούν με το παιδί για το παιχνίδι του να προβληματίζονται με έναν άλλο ενήλικα ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας σχετικά με τις παρατηρήσεις τους για το παιχνίδι του παιδιού να εκφράζουν τα συναισθήματα που αναβιώνονται καθώς παίζει το παιδί.

  Η εκπαίδευση περιλαμβάνει δύο στάδια:

  Εισαγωγή στη προσέγγιση Watch me Play!: Σάββατο & Κυριακή 27-28/05, 2023 και ώρα 10:00π.μ-16:00μ.μ.

  Το πρώτο στάδιο αποτελείται από μια εισαγωγή στη μέθοδο, στην τεχνική και στην παρουσίαση κλινικών περιστατικών από τους εισηγητές. Απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, προπτυχιακούς κι μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας) καθώς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή ήδη εργάζονται με γονείς και παιδιά έως 7 ετών. Στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, για το Εισαγωγικό σεμινάριο «Watch me Play»  Πρακτική ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, Εργασία με γονείς & παιδιά (0-7).

  Εκπαίδευση στη προσέγγιση Watch me Play!: 8 εποπτικές συναντήσεις διάρκειας 1 ½ ώρας έκαστος.  

  Το δεύτερο στάδιο απευθύνεται σε όσους εκπαιδευόμενους θέλουν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσης της μεθόδου και να ενταχθούν στην ομάδα θεραπευτών Κοίτα με να παίζω! της Ελλάδας. Αποσκοπεί στη βιωματική εμπειρία και πρακτική εξάσκηση της μεθόδου από τους σπουδαστές. Κάθε σπουδαστής θα εξασκήσει τη μέθοδο με μια οικογένεια και παράλληλα θα αποτελεί μέλος μιας εποπτικής ομάδας, με σκοπό την εις βάθους κατανόηση και εξειδίκευση στο Κοίτα με να Παίζω!. Οι ημερομηνίες για τις εποπτικές συναντήσεις θα οριστούν κατόπιν συνεννοήσεως με τους εισηγητές. Στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, για την «Watch me Play»  Πρακτική ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, Εργασία με γονείς & παιδιά (0-7).

  Κανονισμός διαδικτυακής παρακολούθησης

  • Οι εκπαιδευόμενοι που έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους ενημερώνονται 2 ημέρες πριν την έναρξη της εκπαίδευσης στο προσωπικό τους email σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρακολούθησης είναι απαραίτητο οι κάμερες να παραμένουν ανοιχτές και να κλείνουν μόνο σε συνθήκη διαλείμματος.
  • Είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ακουστικών όταν κάποιος δεν βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο λόγω σεβασμού των προσωπικών δεδομένων όλης της ομάδας και προστασίας του απορρήτου των κλινικών περιστατικών που αναλύονται.
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευόμενος έχει κλειστή την κάμερα θα θεωρείται απών/απούσα και δεν θα μπορεί να λάβει τη βεβαίωση παρακολούθησης εάν δεν έχει παρακολουθήσει το 80% των συνολικών ωρών της εκπαίδευσης.
  • Σε περίπτωση απουσίας χρειάζεται να ενημερώνετε στο email dikepsy@dikepsy.gr σχετικά με την ημερομηνία και τις ώρες που θα χρειαστεί να απουσιάσετε.
  • Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση των σεμιναρίων.

  Ολοκλήρωση εκπαίδευσης

  Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης, με βάση τις ώρες που παρακολούθησαν. Για τη χορήγηση της βεβαίωσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 80% των συνολικών ωρών της εκπαίδευσης, καθώς και η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

  Κόστος σεμιναρίου:

  Για εγγραφές έως 15/05         120€

  Για εγγραφές από 16/05         150€

  Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

  Κόστος κάθε εποπτικής συνάντησης: €60

  Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

  Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την online αίτηση στο ακόλουθο link https://dikepsy.gr/etn/watch-me-play-ekpaidefsi-stin-psyxanalytiki-ergasia-me-goneis-kai-paidia-paigniotherapeia-play-therapy-gia-paidia/ και το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

  Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ:  698 -8080383.

  Στοιχεία επικοινωνίας
  Τηλέφωνο: 6988080383