Εκδηλώσεις

Από το θεραπευτικό δωμάτιο στο διαδίκτυο: Δυο σεμινάρια κλινικής πρακτικής αναφορικά με την εργασία μέσω διαδικτύου

  27 Ιουνίου 2020 - 28 Ιουνίου 2020
  Διεξαγωγή:
  • Online
  Λεπτομέρειες:
  1. A. Ζητήματα κλινικής πρακτικής στην διαδικτυακή εργασία με παιδιά που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού και με Νοητική Υστέρηση 
  Ημερομηνίες διεξαγωγής Σάββατο 27/06
  Ώρες διεξαγωγής 10:00 - 15:00
  Διάρκεια 5 ώρες

   

  Εισηγητές:

  Ορφανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant, Επιστημονική Διευθύντρια Τμήματος Αυτισμού ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

  Απευθύνεται σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

  Η Πανδημία εδραίωσε σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων και μας οδήγησε σε μια ανατροπή της κανονικότητας. Για τα παιδιά με ΔΑΦ η διατήρηση της κανονικότητας είναι η ασφάλεια τους, η προβλέψιμη συνθήκη για να μπορέσουν να οργανωθούν. Κάθε είδους ανατροπή, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές συναισθηματικές μεταπτώσεις και δυσκολίες προσαρμογής. Η διατήρηση της ρουτίνας μειώνει το αίσθημα ανησυχίας σε κάθε περίπτωση και η ακολουθία ενός εξατομικευμένου προγράμματος είναι βοηθητική. Στο σεμινάριο θα συζητηθούν οι παρακάτω άξονες:

  • Οι δυσκολίες που προκάλεσε η καραντίνα στα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.
  • Ποια ήταν τα αιτήματα των γονέων σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Πως μπορεί το διαδίκτυο να γεφυρώσει την οικογένεια με τον θεραπευτή για την δυναμική καθοδήγηση, οργάνωση workshop με γονείς.
  • Σε ποιες συνθήκες είναι ωφέλιμη η διαδικτυακή συνεδρία με το παιδί.
  • Ποια είναι τα κλινικά και τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να αξιολογηθούν κατά περίπτωση και σε ποιες συνθήκες μπορεί να οργανωθεί μια νέα σχέση δυναμικής και ποιοτικής καθοδήγησης.

  Κόστος συμμετοχής:

  Για εγγραφές έως 22/06                €50

  Για εγγραφές από 23/06                €60

  Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%.

  Β. Κλινικά & τεχνικά ζητήματα στην Ψυχοθεραπευτική εργασία με Ενήλικες & Παιδιά μέσω τηλεφώνου & διαδικτύου

  Ημερομηνίες διεξαγωγής Κυριακή  28/06
  Ώρες διεξαγωγής 10:00 - 15:00
  Διάρκεια 5 ώρες

   

  Εισηγητές:

  Πασπάλη Ασπασία MSc, BSc, Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος,  Επιστημονική Διευθύντρια  ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

  Παπαγαθονίκου Θεόδωρος, Ψυχολόγος ΜΑ, υποψήφιος διδάκτορας,  Centre for Psychiatry, Queen Mary University of London

  Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές Ψυχολογίας) που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή ήδη εργάζονται θεραπευτικά με ενήλικες και παιδιά.

  Οι καιροί επιβάλουν οι ψυχοθεραπευτές ενηλίκων αλλά και παιδιών να προσαρμοστούμε σε πιο δημιουργικές μεθόδους ψυχοθεραπευτικής εργασίας, αφήνοντας προσωρινά πίσω το θεραπευτικό δωμάτιο. Μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη συνθήκη που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, πολλοί ψυχοθεραπευτές επέλεξαν να προσφέρουν τηλεθεραπεία, είτε μέσω κάποιας διαδικτυακής πλατφόρμας, είτε μέσω τηλεφώνου. Ωστόσο, ο απομακρυσμένος αυτός τρόπος ψυχοθεραπευτικής εργασίας εγείρει προβληματισμούς αναφορικά με ζητήματα κλινικής πρακτικής αλλά και ηθικά διλήμματα καθώς παραδοσιακά η τηλεθεραπεία δεν αποτελεί μέρος των ψυχοθεραπευτικών εκπαιδεύσεων και συνεπώς γνωρίζουμε λίγα πράγματα γι’ αυτόν τον τρόπο ψυχοθεραπευτικής εργασίας.

  Ο σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι να πραγματευτεί ζητήματα ψυχοθεραπευτικής πρακτικής και τεχνικής στην ψυχοθεραπευτική εργασία μέσω τηλεφώνου ή άλλων διαδικτυακών μέσων τόσο με παιδιά, όσο και με ενήλικες. Θα συζητηθούν ζητήματα όπως η εισαγωγή παραμέτρων εντός ενός διαφορετικού πλαισίου, η μετάβαση από την προσωπική δια ζώσης ψυχοθεραπεία σε διαδικτυακή ή τηλεφωνική θεραπεία, ζητήματα μεταβίβασης – αντιμεταβίβασης, καθώς και ηθικά ζητήματα στην ψυχοθεραπεία. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν κατανοήσει σε βάθος ζητήματα κλινικής πρακτικής στην διαδικτυακή θεραπεία.

  Κόστος συμμετοχής:

  Για εγγραφές έως 22/06                €50

  Για εγγραφές από 23/06                €60

  Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%.

  Στο τέλος των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

  Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής στο link http://dikepsy.gr/index.php?view=view_seminars&option=seminars&item=1591905449&lang=el και το ΔΙΚΕΨΥ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατοχύρωση της θέσης.

  Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην διαδικτυακή πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη των σεμιναρίων εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη θέση τους.

  Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 698 8080383.

  Στοιχεία επικοινωνίας
  Τηλέφωνο: 6988080383