Ο Ελληνικός Σύλλογος Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών έχει την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στην Ανοιχτή Συζήτηση με τις Prof. Katrina McFerran και Νάνσυ Παπαθανασίου PhD με θέμα: Κριτική Θεωρία και Θεραπείες μέσω Τέχνης
Παρασκευή 5 Ιουλίου, 19:00-21:00
Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών «Λίλιαν Βουδούρη», Σουρή 4 & Πλαστήρα, Μαρούσι.
Η συζήτηση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.
Prof. Katrina McFerran
Είναι διεθνώς διακεκριμένη μουσικοθεραπεύτρια και ερευνήτρια, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Adolescents, Music and Music Therapy” (Jessica Kingsley Publishers, 2010), “A Guide to Designing Research Questions for Beginning Music Therapy Researchers” και του μόλις εκδοθέντος από τη σειρά εγχειριδίων των εκδόσεων Oxford University Press “Music, Adolescence and Wellbeing”. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών με νεαρά άτομα σε ποικίλα πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων χώρων ψυχικής υγείας, αναπηρίας, χρόνιων παθήσεων και ανακουφιστικής φροντίδας σε κοινοτικές, εκπαιδευτικές και ιατρικές δομές. Υπηρετεί ως Commissioner Έρευνας και Δεοντολογίας στην World Federation of Music Therapy και είναι η δημιουργός του Massive Online Open Course “How Music Can Change your Life” στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Coursera.
Νάνσυ Παπαθανασίου, PhD
Είναι Κλινική Ψυχολόγος (Διδακτορικό Δίπλωμα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, ΕΚΠΑ), και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην διαμεσολάβηση συγκρούσεων και την οργανωτική αλλαγή (MA in Conflict Facilitation & Organizational Change, Processwork Institute, Portland, OR, ΗΠΑ, 2004-2007). Είναι επιστημονικά υπεύθυνη και συνιδρύτρια του OrlandoLGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα και επιστημονικά υπεύθυνη για Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 για ΛΟΑΤ+ άτομα, τις οικογένειές τους και εκπαιδευτικούς.
Διδάσκει το μάθημα «Σεξουαλικός Προσανατολισμός & Έμφυλες Ταυτότητες» στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αττικής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις διακρίσεις και την αντίληψή τους, την προσαρμογή και την ψυχική υγεία ομάδων υπό αντιξοότητα, και το θεωρητικό μοντέλο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας και ειδικότερα της Ψυχικής Ανθεκτικότητας.
Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια σχετικά με ΛΟΑΤ+ θέματα, με τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, την επίλυση συγκρούσεων, και τη διαπολιτισμική μεσολάβηση. Έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς (ΕΠΑΨΥ, ΑΚΜΑ, ΑΡΣΙΣ, Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων, κ.α.) Ήταν συντονίστρια ομάδας σε τέσσερα παγκόσμια σεμινάρια για την επίλυση συγκρούσεων και τη δημιουργία κοινοτήτων WorldWork, το 2008 (στο Λονδίνο), το 2011 (στο Ντένβερ, ΗΠΑ), το 2014 (στη Βαρσοβία) και το 2017 (Πόρτο Χέλι).
Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία, και συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια.
Ευχαριστούμε θερμά το Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών «Λίλιαν Βουδούρη» για την φιλοξενία.